UKR: Granate na istoku, 12 mrtvih

U granatiranju delova istočne Ukrajine koji su pod kontrolom proruskih aktivista danas je poginulo 12 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

18:26

Default images

Kako je navedeno u saopštenju gradske skupštine grada Donjecka, prilikom granatiranja tog grada poginule su dve osobe, preneo je AP.

Istovremeno, u onlajn saopštenju pres centra ukrajinske vojske navedeno je da je na istoku Ukrajine poginulo najmanje 10 osoba u gradu Nižnaja Krinka, 20 kilometara istočno od Donjecka, takođe tokom granatiranja.

Od postizanja dogovora o prekidu vatre na istoku Ukrajine 5. septembra, sukobi se, uglavnom, odvijaju u severnom delu grada Donjecka oko areodroma, u blizini koga se nalazi i rezidencijalna zona.

Iako se primirje uglavnom poštuje, svakodnevno broj civilnih žrtva raste, navodi američka novinska agencija.

Od početka sukoba između ukrajinskih i proruskih snaga u Ukrajini, od aprila, poginulo je oko 3.000 ljudi.

Sprovođenje mirovnog plana ne treba da izazove opuštanje Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. "Ne verujemo nikome, pogotovo ne Rusima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: