Borba će trajati dok Hamas ne stane

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu kaže da će nastaviti vojnu operaciju Zaštitna ivica u pojasu Gaze dok raketna vatre s te teritorije ne bude zaustavljena.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

21:39

Default images

"Ova kampanja se nastavlja. Borba protiv terora traje godinama", naglasio je Netanijahu u obraćanju naciji, dan nakon što su pregovori o okončaju jednomesečnog rata protiv Hamasa doživeli krah.

Te njegove reči mogle bi se protumačiti kao znak da predstoji duži period borbi, preneo je AFP.

Palestinski militanti ispalili su danas desetine raketa u Izrael, a izraelska armija je izvela mnogobrojne vazdušne udare, u kojima su poginula najmanje 22 čoveka otkako je juče po podne prekršen privremeni prekid vatre.

"U poslednjim nedeljama zadali smo Hamasu oštar udarac. Sprečili smo preko gvozdene kupole hiljade raketa da udare na naše zajednice i uništili smo hiljade raketa", istakao je Netanijahu, aludirajući na protivraketni odbrambeni sistem. Pomenuo je takođe nedavne izveštaje o sprečavanju puča Hamasa na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, gde još dominira rivalski Fatah.

"Odlučni smo da vodimo kampanju svim sredstvima na našem raspolaganju i nećemo stati. Narod Izraela je jak i on (Hamas) nas neće zamoriti", rekao je izraelski premijer.

"Ako oni pucaju, uzvratićemo sedam puta jače", upozorio je on, istakavši da Hamas greši ako misli da će iscrpeti Izrael.

Podsetio je takođe da borba Izraela protiv terorističkih grupa ide unazad mnogo godina, kako je rekao. Ocenio je da je sada Hamasu zadat najteži udarac od osnivanja.

"Potrebna nam je odlučnost. Moramo ostati ujedinjeni iznutra i ostati hrabri. U svetlu dramatičnih promena u regionu mi ćemo obezbediti nove političke izglede", najavio je Netanijahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: