Subota, 16.08.2014.

11:54

Štajnmajer: Nadam se rešenju sukoba

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer nada se da će tokom sastanka sa kolegama biti pronađeno rešenje za nasilje na istoku Ukrajine.

Izvor: Beta

Default images

Štajnmajer treba u nedelju da se u Berlinu sastane sa ministrima spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Francuske, Sergejem Lavrovim, Pavlom Klimkinom i Loranom Fabijusom.

"Nadam se da ćemo napokon uspeti da okončamo sukobe i da ćemo stanovništvu izloženom nasilju obezbediti neophodnu pomoć", rekao je Štajnmajer.

Nemačka kancelarka Angela Merkel u petak je telefonom razgovarala s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, od koga je zatražila da se prestane sa prebacivanjem vojne opreme i vojnika iz Rusije u Ukrajinu.

Tenzije u Ukrajini u petak su ponovo pojačane, pošto su ukrajinske snage sopštile da su uništile jedno rusko blindirano vozilo. Moskva je demantovala da je njeno vozilo ušlo na ukrajinsku teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: