"Bez razloga sam isključen iz SNS"

Predsednik opštine Kovin i isključeni član Srpske napredne stranke Dušan Petrović negirao je danas da je razlog za njegovo isključenje loš rad u opštini.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 06.08.2014.

16:39

Default images

U otvorenom pismu Izvršnom odboru SNS i javnosti, Petrović je naveo da želi da se sazna pravo stanje u Kovinu.

Govoreći o isključenju članova u Kovinu, predsednik IO SNS Radomir Nikolić je ranije kazao: "SNS je u Kovinu osvojila apsolutnu vlast, a do sada nije ništa urađeno".

Petrović je danas naveo da je na mesto predsednika Opštine imenovan 11. juna, a da je do tada bio zamenik predsednika Opštine. Predsednica Opštine do tada bila je Gordana Zorić koja je sada poslanik.

"Predsednica Skupštine bila je Sanja Petrović koja je sada, ne znam iz kojih razloga i kojim zaslugama, član povereništva OO SNS Kovin, imenovana od strane predsednika stranke", naveo je predsednik Opštine Kovin.

Prema njegovim rečima, za kratko vreme na vlasti nadoknađeno je propušteno za 11 meseci, pa čak i urađeno više nego u proteklih 10 godina.

"Imamo jedan od boljih budžeta u Republici, konsolidovan, bez jednog dinara kredita", naveo je on.

Petrović je naveo i nekoliko uspeha Opštine - da je isplaćena poslednja rata kredita koji je uzela prethodna vlast, počela izgradnja industrijske zone, asfaltirana relacija Malo Bavanište-Kovin, počela izgradnja fabrike vode u Bavaništu, te da se u opštini priprema najveća investicija u Srbiji - izgradnja Vetroparka "Čibuk".

"Tekući poslovi se obavljaju normalno i svakodnevno. Navedeni projekti su samo deo projekata koji su u postupku realizacije, a pripremamo i imamo studije projekata za izgradnju - Aerodrom Kovin, Luka Kovin, Ada Kovin, vodosnabdevanje Banata pijaćom vodom. Verovatno da gospodin Radomir Nikolić nije dobro informisan o mom radu, odnosno dobija netačne informacije o stanju u opštini Kovin", naveo je Petrović.

Nikolić: Zna vrlo dobro zbog čega je izbrisan iz članstva

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Radomir Nikolić izjavio je danas da je predsednik opštine Kovin Dušan Petrović izbrisan iz članstva te stranke jer je loše radio.

"Zna on (Petrović) vrlo dobro zbog čega je izbrisan iz članstva", rekao je Nikolić Tanjugu.

Nikolić je to rekao upitan da prokomentariše otvoreno pismo Dušana Petrovića Izvršnom odboru SNS i javnosti, u kojem je naveo da je od njegovog dolaska na čelo opštine urađeno više nego u proteklih 10 godina, te da pretpostavlja da u vrhu stranke nisu bili dobro informisani o njegovom radu.

"O tome koliko se i kako radi u Kovinu pod Petrovićevim vođstvom, mogu najbolje da prokomentarišu građani", istakao je Nikolić.

Petrović, koji je izbrisan iz članstva SNS, danas je, odgovarajući na primedbe koje su mu upućen, naveo da je od njegovog dolaska na čelo opštine urađeno više nego u proteklih 10 godina, te da pretpostavlja da u vrhu stranke nisu bili dobro informisani o njegovom radu.

U saopštenju SNS kao razlog za isključenje Petrovića i još 13 članova opštinskog odbora navedeno je da da su naprednjaci u Kovinu osvojili apsolutnu vlast, a da do sada nije ništa urađeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: