MK:Zatvor za šetoricu demonstranata

Šestorica demonstranata zbog presude u slučaju Monstrum kažnjeni sa po tri godine zatvora jer su bacali betonske blokove na policiju i oštetili fasadu suda.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

15:50

Default images

Prvi osnovni sud je doneo i dve oslobađajuće presude zbog nedostatka dokaza i oni su pušteni, dok su šestorica osudjenih ostala u pritvoru do punovažnosti presude.

Reč je o Albancima koji su protestovali nezadovoljni presudom na doživotnu robiju za šetoricu njihovih sunarodnika u slučaju monstruoznog ubistva petorice Makedonaca uoči Uskrska 2012. godine.

Šestorica demonstranata osudjena su maksimalnom kaznom zatvora za krivično delo nasilja. Oni su negirali krivicu, a deo njih se pred sudom branio i time da su bili prisutni u gomili, ali da nisu bacali kamenje i druge čvrste predmete.

Tužilaštvo je od suda zatražilo maksimalne kazne pošto su snimci iz medija pokazali da su optuženi gadjali kamenicama policajce i zgrade.

Odbrana je zahtevala oslobadjajuće presude jer je po njima na snimcima moglo samo da se vidi kako policija privodi osumnjičene uz upotrebu sile.

Izrečene presude odbrana je dočekala revoltom i najavom žalbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: