EU pooštrila sankcije Siriji

Šefovi diplomatija EU odlučili da pooštre sankcije Siriji zbog, kako smatraju, nasilne represije režima predsednika Bašara al Asada nad civilnim stanovništvom.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

12:56

Default images

EU je dodala tri osobe i devet entiteta postojećoj listi osoba čija imovina je blokirana, a ulazak u EU im zabranjen.

Ovom odlukom je povećan broj osoba koje su obuhvaćene sankcijama na 192, a broj entiteta na 62.

U saopštenju ministara EU navedeno je da su se te osobe našle na udaru sankcija zbog "njihovog učešća u represivnom nasilju nad civilnim stanovništvom ili zbog podrške režimu".

Imena sankcionisanih Sirijaca i firmi iz te zemlje biće kasnije u toku dana i objavljena, prenosi AFP.

Brisel je u maju proširio paket sankcija Siriji na još godinu dana, uključujući embargo na naftu i "zamrzavanje imovine" saradnika sirijskog predsednika.

Sukobi između pobunjenika i režimskih snaga od proleća 2011. odneli su živote najmanje 150.000 ljudi, dok je oko tri miliona Sirijaca bilo primorano da napusti svoju zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: