Jako nevreme u Ćupriji i Jagodini

Olujno nevreme s jakim udarima vetra, snažnim pljuskovima i grmljavinom pogodilo je danas u 13 sati Jagodinu i Ćupriju.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 15.07.2014.

14:40

Default images

Za nepun sat palo je oko 45,6 litara kiše po kvadratu, potvrđeno je u meteorološkoj stanici u Ćupriji.

Zbog jakog nevremena i kiše oko 15.00 dejstvovano je protivgradnim raketama na teritoriji Jagodine i Ćuprije, a u toku je dejstvovanje u selima kod Ćuprije, potvrđeno je agenciji Beta u Radarskom centru Bešnjaja koji pokriva i teritoriju Pomoravskog okruga.

U centru su kazali da grada nije bilo, ali i da više nemaju raketa.

U policiji je potvrđeno da zastoja i prekida saobraćaja na auto-putu kod Jagodine zbog velike količine vode nije bilo, ali da je saobraćaj usporen.

Kako se saznaje, kanali za drenažu nisu mogli da prime toliku količinu kiše, tako da je vode bilo na auto-putu, pa su neki vozači parkirali automobile na zaustavnoj traci i prostorima za parkiranje i čekali da nevreme prođe.

U nekim jagodinskim gradskim ulicama bio je otežan saobraćaj zbog vode koja je prekrila ulice, jer kišna kanalizacija nije uspela da primi toliku količinu vode.

Struja je nakratko nestajala u tim gradovima zbog velikog intenziteta grmljavine.

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije u Ćupriji Dušana Stamenkovića, grom je zapalio strujomer u napuštenoj kući, ali nema drugih posledica.

U Ćupriji se razvedrilo, dok u Jagodini i dalje pljušti kiša. U drugim gradovima u Pomoravlju nije bilo kiše.

Za sada nema zvaničnih informacija o posledicama nevremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: