Petak, 04.07.2014.

10:04

"Ministarstvo obmanjuje javnost"

Radojka Mikšin, koja već 15 dana sedi zaključana u školi, optužila Ministarstvo prosvete da obmanjuje javnost, i da ništa od onoga što su naveli nije tačno.

Izvor: Tanjug

Default images

"Saopštenje Ministarstva prosvete da sam odbila rešenje o stalnom radnom odnosu u svojstvu profesora računarstva i informatike, vređa inteligenciju. Upravo to je zahtev zbog koga štrajkujem.

Besmisleno je i van pameti da odbijem takvu ponudu, a postoje svedoci razgovora vođenog tog 21. juna, i audio zapis uzbunjivača Agencije za borbu protiv korupcije", kaže profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu za Tanjug.

Ona poziva prosvetnu inspektorku i direktora škole da javno dokažu iskrenost, umesto saopštenja koja pišu.

"Neka ponudu o kojoj govore sprovedu u delo, i istog časa prekidam štrajk", kaže Mikšin.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je juče da je dan nakon stupanja u štrajk, nastavnica Mikšin dva puta pozivana na sastanak kod ministra Srdjana Verbića, ali da to nije prihvatila.

"Prosvetni inspektor je u svom izveštaju naveo da mu je direktor škole Zoran Nikolić potvrdio da je spreman da ponovo primi nastavnicu Mikšin u radni odnos na radno mesto nastavnika računarstva i informatike, kao i da je ponudu direktora u prisustvu svedoka Radojka Mikšin odbila", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: