Radosavljević se brani sa slobode

Direktor aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević, osumnjičen da je aerodrom oštetio za 207 miliona dinara, pušten je večeras da se brani sa slobode.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.07.2014.

22:52

Default images

Radosavljević je uhapšen u sredu, 2. jula.

Kako javlja portal Telegraf.rs, Radosavljeviću je zabranjeno da kontaktira sa svedocima, koji će biti saslušani.

Po nezvaničnim informacijama do kojih je došao Telegraf, direktor aerodroma "Nikola Tesla" je negirao krivicu i izjavio da nije tačno da je mađarskoj niskotarifnoj kompaniji "Vizer" (Wizz Air) omogućio da dobije manje cene aerodromskih taksi od redovnih i da je tako oštetio preduzeće.

On je navodno izjavio da je ta kompanija značajno doprinela povećanju saobraćaja na beogradskom aerodromu.

Posle saslušanja Radosavljeviću je pozlilo, pa je u Palatu Pravde dolazila i Hitna pomoć.

Policija sumnjiči direktora aerodroma "Nikola Tesla" da je Vizer-u odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Ti povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta tek 30. decembra 2013. godine, i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje Vizer nije ispunjavao, navodi MUP.

Kompanija "Wizz air" odbacila je, kako navodi, "neosnovane optužbe" da je imala povlašćeni ugovor sa Beogradskim aerodromom.

Opširnije na stranicama BIZ-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: