Moskva: Operativni sastanak o UKR

Ruski predsednik Putin održao je operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta za nacionalnu bezbednost, na kom je detaljno razmotrena situacija u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

20:58

Default images

Na sastanku se razgovaralo o situaciji "koja se naglo pogoršava posle naredbe ukrajinskog predsednika Petra Porošenka o povlačenju iz režima prekida vatre", izjavio je Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, na sastanku su učestvovali predsednici oba doma parlamenta Sergej Nariškin i Valentina Matvijenko, sekretar Saveta Nikolaj Patrušev, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Sergej Lavrov i Vladimir Kolokoljcev i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Takođe, učestvovali su šef predsedničke administracije Sergej Ivanov, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov, načelnik Spoljne obaveštajne sluzbe Mihail Fradkov, zamenik sekretara Saveta Rašid Nurgalijev i član Saveta Boris Grizlov.

Peskov je, kako prenosi Itar-Tass, rekao da je na sastanku razmotrena i priprema Četvrtog samita kaspijskih zemalja, planiran za jesen ove godine.

Ranije danas, Putin je na godišnjem sastanku ambasadora Rusije u inostranstvu, izrazio žaljenje što Rusija i Evropa nisu uspele da ubede Porošenka da produži primirje na jugoistoku Ukrajine, jer "do puta ka pouzdanom, stabilnom i dugoročnom miru ne može se stići putem rata".

Prema rečima ruskog predsednika Porošenko je sada preuzeo na sebe "ne samo vojnu, nego i političku odgovornost, što je daleko važnije".

Konstatujući da suštinski pregovori tokom primirja o rešavanju konflikta nisu počeli, Putin je rekao da je "u suštini samo dat ultimatum za razoružanje, što u celini nije bilo loše, ali nedovoljno da bi se rešila situacija na dugoročnoj osnovi" i da bi bilo prihvatljivo za sve ljude koji žive u Ukrajini, uključujući jugoistok, prenela je ruska državna agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: