Pastor: Sve stranke da budu u vladi

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi svim strankama u pokrajinskom parlamentu trebalo ponuditi ulazak u Vladu Vojvodine.

Izvor: Beta, Politika

Utorak, 10.06.2014.

23:30

Default images

Umesto prekomponovanja vojvođanske Vlade ili novih izbora, jedino racionalno bilo bi da se napravi takozvana Vlada nacionalnog jedinstva, u koju bi bio ponuđen ulazak svim parlamentarnim partijama, poručio je Pastor.

U intervjuu za “Politiku“, Pastor je ocenio da je to jedini izlaz iz, kako se izrazio, političke agonije u kojoj se Vojvodina nalazi poslednjih godinu dana.

"Dok se non-stop prebrojavaju poslanici, skupština razmatra uglavnom tekuća pitanja i ono što joj je nametnuto, poput upodobljavanja Statuta", rekao je Pastor.

On je dodao da i "sada brani" opstanak vladajuće koalicije koju čine Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine ali da je problem u tome što ta koalicija nema dugoročnu perspektivu, jer je "previše onih koji je iznutra kidaju".

"I džabe se ja tu napinjem kada je izvesno da se ta priča izduvala", rekao je Pastor.

On je dodao da nema smisla da se gubi vreme a da se pokrajinska vlast ne bavi problemima kao što su sprovođenje Statuta, pisanje zakona o finansiranju ili o nadležnostima, okončanje Koridora 10 i pokretanjem privrede.

Predsednik Vlade Vojvodine i lider demokrata Bojan Pajtić izjavio je za list “Danas“ da veruje svojim koalicionim partnerima i da ne očekuje da oni dovedu SNS na vlast u pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: