Zlatna plaketa Vojske za VMA

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, uručio je Vojnomedicinskoj akademiji Zlatnu plaketu povodom 170 godina postojanja te ustanove.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.05.2014.

17:53

Default images

Visoko odličje, koje je do sada dobio samo predsednik države povodom Dana Vojske, primio je načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković, saopšteno je iz VMA.

Svečanom skupu, održanom na VMA, prisustvovali su članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije i načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general prof. dr Zoran Popović.

General Diković odao je priznanje, počast i poštu svim ljudima koji su u proteklih 170 godina razvijali VMA i istakao da toliko godina mogu da slave samo one ustanove koje imaju jasno postavljene ciljeve.

On je pohvalio inicijativu umnih ljudi koji su pre 170 godina osnovali poseban vid zdravstvene zaštite oficira i vojnika, koja traje do danas.

Načelnik Generalštaba je pripadnicima VMA poželeo da i dalje nastave da jačaju svoje kapacitete, kadar, da usavršavaju svoja znanja i prate sve tokove savremene medicine, kako bi ih primenjivali na VMA.

"Za to imate mogućnosti i kapacitet, a moja želja, kao i mojih saradnika, jeste da se ovde leče i pripadnici vojski iz regiona i da im se ovde može pružiti najbolja moguća zaštita", rekao general Diković.

Na uručenoj plaketi zahvalio je načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković koji je tom prilikom istakao da će im ta plaketa biti veliki podstrek i obaveza da i dalje razvijaju sve segmente njihove delatnosti - lečenje, nučnoistraživački rad i edukaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: