Joksimović: Očekujemo svu pomoć EU

Srbija će aktivirati sve raspoložive mehanizme kako bi se iskoristila sva sredstva koje je EU predvidela za urgentnu pomoći, izjavila je Jadranka Joksimović.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

16:15

Default images

Kako je saopštila Vlada, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije je danas na sastanku s predstavnicima Kancelarije za evropske integracije dogovorila da Srbija u najskorijem roku uputi zahtev EU za korišćenje sredstava u okviru fonda solidarnosti koji Srbiji, kao zemlji kandidatu, stoji na raspolaganju.

Ta sredstva biće iskorišćena za obnovu ključnih infrastrukturnih objekata, privremeni smeštaj za ugrožene kategorije stanovništva, zaštitu posebnih kulturnih i nacionalnih dobara i sanaciju ugroženih područja.

Srbija je ranije uputila zahtev i dobila deo konkretne pomoći preko Centra za reagovanje u urgentnim situacijama Evropske komisije, a očekuje se i dodatna pomoć, u vidu hitno neophodnih tehničkih sredstava, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: