Blogeri B92: Vučiću, može li sada?

Blogeri B92 okupljeni oko Inicijative za nalaženje sistemskog rešenja za lečenje bolesne dece, poslali su molbu budućem premijeru Aleksandru Vučiću za pomoć.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

14:25

Default images

Kako su naveli, obraćali su se državi više puta i do bezuspešno, a na kraju su rešili da zamole lično lidera SNS.

U blogu sa tekstom molbe i pratećim video spotom, navodi se da budući premijer "sigurno bolje od blogera zna da u zdravstvu ima nelogičnog trošenja novca, nepristojnog čak i za Srbiju ovakva kakva je danas".

"Samo na blogu B92 nabrojano je sijaset primera, neka je deset posto tačno pa je već dovoljno tragično. A mišljenja sam da je odnos prema bolesnoj deci direktno povezan i sa borbom protiv korupcije, izvozom, monetarnom stabilnošću... Nekako mislim da bi ste i Vi to morali da znate", navodi se na blogu B92.

Takođe, piše da je Vučiću verovatno laknulo kada su Vujošević i Čović "pornografski ogoljeno izofirali neprimereno trošenje enormnih količina para na investicije u zagađene bunare zvane Partizan i Zvezda".

"Verujemo da ćete bez otpora novac namenjen bacanju konačno moći da preusmerite tamo gde je najpotrebnije - bolesnoj deci", piše u blogu.

Navodi se i da nema potrebe za osnivanjem novog fonda jer postoji RFZO, ali koji zahteva ozbiljne promene.

"Nema potrebe praviti nove troškove, zapošljavati novu admistraciju kada je već postojeći fond i sam time preopterećen, to ste i sami često isticali. Dakle, od narečenog novca spašenog iz ralja sportskih menadžera slivenog namenski za teško bolesnu decu, nikog nornalnog neće boleti glava. Ali trajno rešenje jeste da se postojeći državni fond istinski reformiše i učini humanom i efikasnom institucijom koja probleme neće stvarati, nego će ih rešavati", piše u poruci Vučiću.

Ceo blog i video prilog možete pogledati na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: