Rusi: Arafat umro prirodnom smrću

Ruski forenzičari, koji su proučavali ostatke palestinskog lidera Jasera Arafata, saopštili su da je on umro prirodnom smrću.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

10:52

Default images

Oni su time isključili mogućnost da je bio otrovan radioktivnom supstancom.

"Okončali smo sva ispitivanja. Osoba je umrla prirodnom smrću, a ne zbog radijacije", rekao je za RIA Novosti šef ruske federalne Medicinsko-biološke agencije Vladimir Uiba.

Arafatove ostatke do sada su proučavali stručnjaci u Švajcarskoj, Francuskoj i Rusiji, podseća AFP. Francuski forenzički stručnjaci su, takođje, isključili mogućnost trovanja, dok su švajcarski forenzičari pronašli visok stepen radioktivnog polonijuma, nagovestivši da je u njegovu smrt 2004. umešan neko sa strane.

Uprkos nalazima ruskih stručnjaka, palestinske vlasti su saopštile da će nastaviti istragu o smrti Arafata. "Mogu jedino reći da je već odlučeno da se nastavi ( istraga)", rekao je palestinski ambasador u Moskvi Faed Mustafa novinskoj agenciji RIA Novosti. "Mi poštujemo njihovu poziciju, mi visoko vrednujemo njihov rad ali postoji odluka da se rad nastavi" dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: