SAD nastavljaju podršku Kosovu

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji izjavio je u Prištini da će SAD nastaviti da podržavaju Kosovo.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

16:58

Default images

Na sastanku s predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom, američki diplomata je rekao da SAD žele da vide Kosovo i region u Evropskoj uniji.

On je rekao da Kosovo treba da nastavi reforme i proces demokratizacije.

Kako je saopšteno iz kabineta kosovske predsednice, Jahjaga je ocenila da su odnosi Koosva i SAD odlični i podvukla značaj američke podrške.

Jahjaga je rekla da je važan dijalog Kosova i Srbije koji je doveo do Briselskog sporazuma od aprila. Ona se založila za doslednu primenu tog sporazuma navodeći da je on doveo i do održavanja slobodnih i demokratskih lokalnih izbora na Kosovu.

Prema kosovskoj predsednici, primena postignutih sporazuma vodi ka punoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, čime se otvara i put evropskoj integraciji obe zemlje.

Jahjaga smatra da dijalog treba zaokružiti pravnim sporazumom koji će omogućiti da Kosovo i Srbija nastave svoje puteve ka EU, a da pritom ne blokiraju jedni druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: