DS izabrala kandidate za upravu BG

Gradski Odbor DS odlučio da tu stranku u privremenom organu Beograda predstavljaju Tatjana Pašić i Živorad Anđelković, rekao predsednik odbora Balša Božović.

Izvor: B92

Subota, 16.11.2013.

10:30

Default images

Tatjana Pašić obavljala je funkciju zamenice gradonačelnika, dok je Živorad Anđelkovć bio pomoćnik gradonačelnika grada Beograda.

"Doneli smo sinoć odluku da Vladi dostavimo imena dva svoja predstavnika u privremenom veću, iako Demokratska stranka nije još zvanično dobila poziv od Vlade", rekao je Božović i naglasio da je takvom odlukom pokazuju odgovornost prema Beograđanima kako bi grad do izbora nastavio da funkcioniše što je moguće bolje.

On je ukazao da po Ustavu i Zakonu o lokalnoj samupravi DS treba da ima dva predstavnika u privremenom veću, pošto u Skupštini grada Beograda ima 50 od 110 odbornika.

Božović je ocenio i da je do sada Srpska napredna stranka pokazala da joj nije previše stalo do izborne volje Beograđana načinom na koji je smenjen lider te stranke i gradonačelnik Dragan Đilas i da ga ne bi iznenadilo da DS ne učestvuje u privremenoj upravi.

"Ne bi bilo neočekivano da se i ovaj put stranke koje čine Vladu Srbije ogluše ne samo o osnovna načela demokratije i poštovanja izborne volje, nego i o Ustav i zakone Srbije", rekao je Božović.

Gradonačlenik Beograda Dragan Đilas smenjen je 24. septrembra.

Vlada Srbije trebalo bi da imenuje privremeno veće Beograda naredne sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: