Molimo se Bogu da Kosovo bude naše

Episkop raško-prizrenski Teodosije izjavio je da nas Gračanica obavezuje da činimo ono što su činili i naši preci - da čuvamo neprolazno i večno.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2013.

14:33

Default images

"Ovo sveto mesto obavezuje da i mi danas činimo ono što su činili naši preci, a oni su dobro znali šta treba raditi", rekao je Teodosije u porti manastira Gračanica, prilikom susreta s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema rečima episkopa, naši preci su bili "mudri da sagrade, ali i sačuvaju ono što je neprolazno, večno, kao što je Gračanica".

On je naglasio da je ovo živ manastir u kojem se služi Bogu neprekidno.

"Mi se ovde molimo Bogu i služimo svome rodu. Time dajemo svoj doprinos, a naročito da se sačuva Kosovo i Metohija, da bude naše i da ove naše svetinje budu uvek žive, da nikad ne postanu samo spomenici i muzeji", poručio je episkop Teodosije, poželevši dobrodošlicu predstavnicima Vlade Srbije.

Vučić je prethodno na završnom skupu Građanske inicijative "Srpska" u Gračanici poručio: "Ne može država biti dobra samo kad isplaćuje plate i penzije, a loša ako zamoli da izađu na izbore, kako bi dobili i međunarodnu verifikaciju, odnosno potvrdu za postojanje Zajednice srpskih opština"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: