Šojgu dolazi u Beograd 26. novembra

Poseta ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua Srbiji, planirana za početak oktobra, odložena je, na rusku inicijativu, za 26. i 27. novembar.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2013.

15:58

Default images

Ministarstvo odbrane Srbije prihvatilo je predlog ruske strane da poseta bude 26. i 27. novembra, saopšteno je iz srpskog ministarstva

Sada se usaglašavaju detalji posete i izrađuje program, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu na pitanje zašto poseta ruskog ministra nije bila u najavljenom terminu.

Na pitanje šta je s najavljenom kupovinom ruskih aviona za Vojsku Srbije, u Ministarstvu odbrane je rečeno da odluka o kupovini višenamenskog aviona za Vojsku Srbije još nije doneta.

"Avion MiG 29M/M2 je jedan od višenamenskih aviona čije karakteristike zadovoljavaju potrebe Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i čija kupovina se razmatra", navodi se u odgovoru.

Dodaje se da su, radi prikupljanja dodatnih informacija i donošenja odluke o kupovini aviona, pripadnici MO i VS bili u Ruskoj Federaciji, radi upoznavanja s karakteristikama aviona MIG 29M/M2.

"Konkretne teme za razgovor tokom posete ministra Šojgua još nisu usaglašene. Poseta ministra Šojgua je prilika da se potpiše Sporazum Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnoj saradnji i da mu se uruči Orden srpske zastave prvog stepena, kojim ga je 3. jula 2012. godine odlikovao predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić", navelo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: