Od danas pripreme za sledeći Prajd

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenjuje da je trebalo mnogo bolje pripremiti teren za Paradu ponosa, a ne dozvoliti da to pitanje ugrožava naš evropski put.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

12:05

Default images

Nikolić u saopštenju ističe da, prema Ustavu Republike Srbije, svi građani, pa i pripadnici LGBT populacije, imaju zagarantovano pravo na okupljanje i to je jedan od postulata za koji se Srbija zalagala u borbi za ljudska prava.

"Svi građani su, bez obzira na seksualnu i drugu orijentaciju, jednaki u pravima i država bi tome trebalo da se posveti na adekvatan način. S obzirom na to da je reč o delikatnom pitanju, koje bi pojedinci i pojedine grupe mogle da zloupotrebe, suprotno interesima Srbije i teške situacije u kojoj se naša zemlja nalazi, u organizaciju tog događaja trebalo je uključiti sve ključne činioce, od bezbednosnih agencija, medija, pa do nevladinih organizacija i međunarodnih institucija i na vreme pripremiti teren", piše u saopštenju poslatom iz Predsedništva Srbije.

Nikolić je naveo da to nije učinjeno, pa sada "jedan mnogo manje značajan događaj može da ugrozi naš evropski put, u koji smo tokom prošle godine investirali ogromne napore".

"Srbija je zaslužila da bude deo evropske porodice i ravnopravan partner celog sveta, zato očekujem da pripreme za sledeću godinu počnu već danas", rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: