Hiljade ekstremista pretilo Prajdu

Prema procenama policije, održavanje Paradu ponosa ugrožava nekoliko hiljada ekstremista iz Beograda, Novog Sada, ali i drugih delova Srbije i okolnih zemalja.

Izvor: B92

Subota, 28.09.2013.

12:53

Default images

Izvor iz vrha policije rekao je agenciji Beta da su navijačke grupe i desničarske organizacije najveća pretnja održavanju Parade ponosa u Beogradu, koja je iz bezbednosnih razloga otkazana treću godinu za redom.

U slučaju održavanja Parade, procena je da bi se najekstreminijim grupama priključio i jedan broj onih koji bi iskoristili takvu situaciju za pljačkanje.

Procenu o ugroženosti učesnika Parade ponosa radila je policija u saradnji sa službama bezbednosti, a odluka o zabrani tog skupa doneta je posle sednice Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče je obrazlažući odluku o zabrani Parade rekao da postoji ozbiljna pretnja da može doći do ugrožavanja života ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: