Ubijen levičar, uhapšen član Zore

Grčka policija je uhapsila člana ultranacionalističke Zlatne zore nakon što je jedan levičar izboden na smrt tokom tuče u blizini Atine.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2013.

09:14

Default images

Muškarac, star 34 godine, preminuo je u bolnici od ranjavanja nožem. Tuča je izbila oko ponoći u predgrađu Keracini, zapadno od Atine.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, ubijeni muškarac bio je član manje levičarske grupe "Antarsija".

Kod osumnjičenog za ubistvo, 45-godišnjeg člana Zlatne zore, prilikom privođenja je pronađen nož, navela je policija. Lokalni mediji navode da je tuča izbila ispred jednog kafića posle svađe oko fudbala.

Zlatna zora je rastuća snaga u političkom životu Grčke, navela je agencija AFP, podsetivši da su oni prošle godine imali 18 poslanika u parlamentu. Prema najnovijim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Zlatna zora je treća po popularnosti u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: