Danas 36, osveženje u sredu

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu od 31 do 36 stepeni. Malo osveženje stiže u sredu. Raste broj intervencija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

07:11

Default images

Posle podne, na jugozapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti, retka pojava pljuskova i grmljavina, vetar slab promenljivog pravca.

U Srbiji je danas najtoplije u Somboru, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Nišu gde su u 13 časova izmerena 34 stepena.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije najviša dnevna temperatura biće 36 stepeni.

Hitna pomoć je danas u Beogradu, gde su u 13 časova izmerena 34 stepena Celzijusa, obavila 81 intervenciju, od kojih 31 na javnim mestima, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Što se tiče izgleda vremena za sedam dana, u utorak će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti biće kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, najpre na zapadu i jugozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima zemlje.

U sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno i malo svežije, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.

Zatim će do kraja perioda biti ređa pojava lokalnih pljuskova i grmljavina, naročito na severu i zapadu. Temperatura oko ili malo iznad proseka za ovo doba godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: