"Krstić simbol stremljenja Vlade"

Koordinator Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović nije mogao da jutros potvrdi da li će 29-godišnji Nišlija Lazar Krstić postati novi ministar finansija.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2013.

08:18

Default images

On je potvrdio da je diplomac čuvenog univerziteta Jejl u utorak u Beogradu razgovarao s potpredsednikom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

"Oni su se juče sastali i razgovarali su o ekonomskom programu koji bi trebalo da izvuče ovaj brod koji tone", kazao je Dželetović za RTS, ali nije mogao da potvrdi da li će Krstić postati novi ministar finansija.

On je Krstića nazvao "simbolom" koji "dokazuje novo stremljenje Vlade Srbije".

"Ovo je poruka SNS svim mladim ljudima da su im širom otvorena vrata, da želimo da damo šansu mladom i kreativnom čoveku, i to ne znači da će studenti iz Srbije biti skrajnuti", istakao je Dželetović.

Dodao je da će Krstić, ukoliko postane ministar finansija, imati punu podršku SNS za realizaciju svog ekonomskog programa.

"To će biti program cele vlade koji će označiti radikalan rez. Neophodno je uravnotežiti javne finansije, uvesti 'nultu toleranciju' prema neplaćanju poreza, zaustaviti 'sivu ekonomiju', moramo da sredimo javnu upravu", nabrojao je Dželetović.

O Nišliji koji je studirao u SAD i radi u konsultantskoj firmi "Makenzi" u Njujorku, danas pišu i "Večernje novosti" koje su ocenile da su pregovori s Kostićem "u završnoj fazi, s velikim izgledima da on bude novi ministar" finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: