Italija: U teškom udesu 39 mrtvih

Najmanje 39 osoba je poginulo, a više njih je povređeno na jugu Italije kada je autobus sleteo s nadvožnjaka visokog 30 metara, prenosi BBC.

Izvor: Beta, BBC

Ponedeljak, 29.07.2013.

00:07

Default images

U nesreći je poginuo i vozač autobusa koji je prevozio 50 hodočasnika iz Napulja. Među njima je mnogo dece.

Italijanski mediji nanvode da je vozač autobusa, uprkos ograničenju brzine, išao velikom brzinom i najpre udario nekoliko automobila, a zatim sleteo sa auto-puta i survao se u ponor dubok 30 metara.

Stoga se pretpostavlja da su neki od putnika ispali iz autobusa dok je padao sa nadvožnjaka. Agencija ANSA prenosi da su u autobusu bila 54 putnika.

Italijanska policija je danas saopštila da se autobus kretao se "velikom brzinom i sa otvorenim prednjim vratima", dodavši da uzrok nesreće još nije utvrđen, ali da bi to mogao biti mehanički kvar.

Delovi autobusa pronađeni su na kilometar udaljenosti od mesta sinoćnje nesreće, što je navelo policiju da pomisli da bi uzrok nesreće mogao da bude mehanički kvar, javila je agencija ANSA.

Radnici još pokušavaju da povrate tahograf na kome su zabeleženi brzina, kilometraža i vreme.

"Još je prerano da se iznesu pretpostavke o uzroke nesreće", rekao je načelnik policije u Avelinu Serdjio Brako.

Autobus je bio na putu za Napulj, a svedoci navode da je izgledalo kao da je vozilo imalo problema sa kočnicama.

Zbog ove teške nesreće zatvoren je put Napulj-Bari.
Beta-AP
Nakon ove nesreće tužilaštvo u italijanskom gradu Avelinu otvorilo je istragu o ubistvu iz nehata, javili su italijanski mediji.

Kako je javila agencija Ansa, biće istraženo da li je za sinoćnu nesreću odgovoran vozač autobusa koji je poginuo, kakvo je bilo stanje autobusa i kakav je kvalitet zaštitne ograde duž auto-puta koju je autobus probio.

Policija je već zaplenila dokumenta autobusa u sedištu preduzeća kojem pripada. Biće provereno i da li je vozač bio pod dejstvom droge ili alkohola. Jedan od povređenih putnika je rekao da vozač nije uspeo da obuzda autobus pošto je eksplodirala jedna od guma.

To je najteža saobraćajna nesreća u poslednjih nekoliko godina u Evropi. U martu prošle godine u Švajcarskoj je u jednoj saobraćajnoj nesreći poginulo 28 ljudi, među njima 22 deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: