Panjak: Zaustavljeno širenje požara

Požar na brdu Panjak iznad Mokre Gore je sa svih strana zaustavljen, rekao je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 28.07.2013.

21:31

Default images

Tokom noći 70 ljudi će dežurati na jednoj problematičnoj deonici, dodao je Nikolić.

Navodeći da je požar sa tri strane lokalizovan još u toku dana, Nikolić je naglasio da je problem bio na jednoj deonici u dužini od 400 metara.

"Uspeli smo da zaustavimo požar i na toj deonici, međutim ne možemo da kažem da smo ga lokalizovali. Tokom noći na tom delu dežuraće oko 70 ljudi", rekao je Nikolić.

On je ranije kazao da se požar proširio na oko 25 do 30 hektara četinarske šume, a velika zadimljenost onemogućavala je da se požar gasi iz helikoptera.

Prema njegovim rečima, požarom je uglavnom zahvaćena trava i borove iglice koje na pojedinim mestima dostižu visinu od 70 centimetara.

Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić kaže da bi požar na Mokroj Gori trebalo do sutra da bude potpuno lokalizovan.

Babić je agenciji Beta večeras rekao da su tokom današnjeg dana stvoreni uslovi da vatrogasci potpuno opkole požar i ne dozvole njegovo dalje širenje.

Na gašenju požara na Mokroj Gori, u mestu Panjak, reon Osojnice, tokom dana je angažovano oko 190 vatrogasaca-spasilaca iz jedinica iz cele Srbije sa 48 vatrogasnih vozila, kao i radnici Javnog preduzeća "Srbijašume".

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije apelovao je na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da ukoliko primete požar, o tome obaveste najbližu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj 193.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: