Mišković pušten iz pritvora

Vlasnik kompanije "Delta" Miroslav Mišković pušten je u 12.50 iz pritvora kako bi se branio sa slobode. On je pušten nakon što je dao izjavu u Specijalnom sudu.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2013.

12:59

Default images

Kako saznaje B92, Mišković je u 11 sati izveden iz zgrade Okružnog zatvora u kojoj je bio u pritvoru i odveden u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde je dao izjavu da neće izlaziti iz zemlje. Iako se očekivalo da nakon toga bude vraćen u Okružni zatvor, Mišković je na slobodu pušten iz zgrade Specijalnog suda.

Zato i niko od novinara, koji su od jutros stajali ispred Okružnog zatvora u Beogradu, nije video ni zabeležio njegov izlazak.

Njegov branilac, Zdenko Tomanović, je potvrdio da je Miroslav Mišković na slobodi.

"Danas je Miroslav Mišković pušten na slobodu. Što se tiče današnjeg postupanja suda sve je bilo u okviru Zakona o Krivičnom postupku i postupanju sa zakonitom hitnošću, ali sam uveren da Mišković, ako govorimo jezikom prava i ako govorimo sa aspekta Ustava i međunarodnih pravnih standarda, uopšte nije smeo da bude ovoliko dugo u pritvoru", rekao je Tomanović za B92.

Istovremeno, kompanija Delta holding objavila je na svom nalogu na Tviteru da je Mišković, nakon 224 dana, danas pušten iz pritvora. Pre nego što je pušten da se brani sa slobode, za šta su se stekli uslovi kada je njegova kompanija Delta holding uplatila 12 miliona evra jemstva, Mišković je iz pritvora bio odveden u Specijalni sud, u kome je dao izjavu da se neće kriti.
U međuvremenu, Viši sud u Beogradu je saopštio da je ovaj sud primio dokaz da je novčani iznos na ime traženog jemstva za Miroslava Miškovića, u iznosu od 12.000.000 evra položen u depozit suda, kao i da je okrivljeni pred sudom dao obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti boravište.

Nakon toga, posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je naredbu da se okrivljeni Miroslav Mišković pusti na slobodu i istu je prosledilo Okružnom zatvoru u Beogradu.

Miškoviću, koji je u pritvoru od 12. decembra 2012, oduzet je pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja u PU Beograd, PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.
Policijski kombi izlazi iz Okružnog zatvora u Beogradu (Beta)
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro okrivljenih, koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Apelacioni sud je optužnicu potvrdio 5. jula.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je juče izjavio na RTS-u da će postupak protiv Miškovića biti okončan u roku od godinu dana ili nešto duže i dodao da se nada da će suđenje u svakom slučaju biti efikasno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: