Dikić novi Veljovićev pomoćnik

Bratislav Dikić, koji je u utorak smenjen s mesta komandanta Žandarmerije, biće postavljen za pomoćnika direktora policije Milorada Veljovića, saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

16:58

Default images

Prema našim nezvaničnim saznanjima, generalu Dikiću će ubrzo biti uručeno rešenje kojim će biti postavljen na tu visoku policijsku funkciju. Doskorašnji komandant Žandarmerije smenjen je u utorak na zahtev Milorada Veljovića.

Dikić je smenjen nakon što je pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije uhapšen zbog ubistva dvojice Jagodinaca.

Direktor Veljović smenu je objasnio "prelivanjem čaše", jer se uz Dikićevo ime poslednjih meseci vezuju brojne afere.

"Blic" piše pozivajući se na izvor iz MUP-a Srbije da je Dikić na mesto pomoćnika direktora postavljen na osnovu Zakona, koji predviđa da se na novo radno mesto mora postaviti u skladu sa stručnom spremom.

Smena koja liči na unapređenje

Vest će Dikić postati pomoćnik direktora policije, iznenadila je javnost, pa i novinare. Vuk Cvijić iz "Blica" izjavio je za B92 da sve ovo može da deluje čak i kao unapređenje bivšeg komandanta Dikića. Cvijić ističe da bi trebalo biti oprezan kada raspoređuju ljudi u jedinicama kao što je Žandarmerija.

“Ja se nadam da je ovo privremeno rešenje s obzirom na uslove kako je smenjen, na okolnosti pod kojima je smenjen. Javnost mora da dobije dogovor zašto je smenjen da li postoji neka disciplinska odgovornost, naročito ako uzmemo u obzir šta se ranije dešavalo. Pogotovo kako su postavljena pitanja, čak ozbiljna krivična dela su stavljena na teret njegovim bliskim saradnicima, pa i njegovom bratu“, podseća Cvijić.

“Ono najmanje što može policija da uradi je da izvrši unutrašnju kontrolu, i da nakon toga da odgovor. Mislim da bi to bilo pravo rešenje, da se razmesti tek kada se ispita kako je postupao. Ovako je malo, čini mi se rađeno preko reda“, ocenjuje novinar "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: