Dronovi SAD ubili 17 ljudi

U napadu tri američke bespilotne letilice rano jutros je ubijeno najmanje 17 ljudi u pograničnom pakistansko-avganistanskom regionu, prenose agencije.

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2013.

08:03

Default images

Većina poginulih su borci pobunjeničke mreže Hakani, pošto su dva projektila pogodila jednu kuću u blizini glavnog bazara u Miranšahu, lokalnoj prestonici regiona Severni Vaziristan, glavnog uporišta talibana

U napadu tzv. dronova ima mnogo ranjenih, potvrdio je lokalni plemenski lider Kalimulah Davar, ali se odlaže spasavanje iz straha od narednog napada po istoj meti što je uobičajena taktika u takvim napadima, prenela je agencija Rojters.

Pakistanski premijer Navaz Šarif koji je pobedio na izborima u maju, pozvao je SAD na hitan prekid takvih napada zbog "kršenja suvereniteta Pakistana", ali Vašington smatra da je mreža Hakani jedan od najopasnijih ekstremističkih frakcija koja napada američke vojnike u susednom Avganistanu i da napade po ekstremista vrši u oblastima gde pakistanska vojska "ne može da stigne".

Lideri Hakani mreže dali su obećanje na versnost talibanskom lideru Mulahu Omaru, mada operišu prilično nezavisno, dodaje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: