Nedelja, 26.05.2013.

20:16

Hejg stiže u Beograd

Šef britanske diplomatije Vilijem Hejg je, uoči posete Beogradu ove sedmice, pozdravio napredak u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Izvor: Danas

Default images

Hejg se založio za efikasnu primenu briselskog sporazuma, prenosi list Danas.

"Pozdravljam plan za primenu Sporazuma, oko kojeg su se Srbija i Kosovo usaglasili. Čestitam premijeru Dačiću, premijeru Tačiju i svima ostalima za preduzimanje još jednog koraka u pravcu unapređenja odnosa između Srbije i Kosova. Zahvaljujem se i baronesi Ešton na ulozi koju je imala. Pozivam obe strane da se sada okrenu nesmetanoj i konkretnoj primeni Sporazuma. Samo istinski napredak na terenu biće garancija za nastavak napredovanja prema budućnosti članstva u Evropskoj uniji, kao i sigurnosti i stabilnosti za građane i Srbije i Kosova“, poručio je u pisanoj izjavi za javnost ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg, uz najavu da će o navedenim temama razgovarati s visokim zvaničnicima Srbije kada tokom ove sedmice bude došao u posetu Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: