Kastro bez reči, kaucija 8 mil. $

Arijel Kastro izveden je prvi put pred sud zbog sumnje da je 10 godina držao tri devojke zatočene u svojoj kući i silovao ih. Određena mu je milionska kaucija.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2013.

14:36

Default images

Kastro (52), bivši vozač školskog autobusa, pojavio se u javnosti prvi put od hapšenja obučen u plavi kombinezon, gledao je u zemlju i nije progovarao dok je sudija čitao optužnicu koja ga tereti za kidnapovanje i silovanje. Za svaku žrtvu određena mu je kaucija od po dva miliona dolara, ukupno osam miliona dolara.

On se tereti za kidnapovanje Amande Beri (27), Đine Dehesus (23), Mišel Najt (32) i šestogodišnje devojčice koju je u zatočeništvu rodila Amanda Beri. Optužen je i za višestruko silovanje Dehesusove, Najtove i Berijeve.

Kastro se se nije izjašnjavao o krivici, a u sudnici je sa lisicama na rukama potpisao nekoliko papira. Kako prenose strani mediji, "grizao je kragnu" tokom čitanja optužnice. Brani ga državni advokat po službenoj dužnosti.

"Kastro je sa predumišljajem, namerno i izopačeno odlučio da ščepa tri žene na ulici, od kojih su bar dve tokom cele decenije prošle kroz zastrašujuće muke. On je kidnapovane žene koristio kao objekte ličnog zadovoljenja i na bilo koji način na koji je želeo", naveo je tužilac Brajan Marfi.

On je dodao da su devojke bile konstantno prebijane, vezivane i seksualno zlostavljane i nikada im nije dopušteno da napuste kuću.

Kastrova braniteljka je izjavila da njen klijent ranije "nije osuđivan za teška krivična dela" i da očekuje da će biti Kastro biti sam u ćeliji Okružnog zatvora u Klivlendu, kao i da će biti pod konstantnim nadzorom zbog opasnosti od samoubistva.

Kastrova dva brata Pedro i Onil, koja su uhapšena zajedno sa njim puštena su ranije jer nema dokaza da su bili povezani sa slučajem.

U danu kada je Kastro prvi put izveden pred sud, dve kindapovane devojke Amanda Beri (27) i Džina Dehezus (23) vratile su se svojim porodicama, dok je treća devojka, Mišel Najt (32) i dalje nalazi u bolnici, i njeno stanje lekari sada ocenjuju kao dobro.

Policija je juče saopštila da su u kući pronađeni lanci i kanapi kojima su vezivane otete devojke, a objavljeno je i da tri devojke obično nisu bile u istoj prostoriji.

CNN prenosi i da je jedna od žrtava rekla da ju je Kastro naterao da izazove pobačaj izgladnjivanjem i udarcima u stomak dok je bila trudna, a spekuliše se da to nije jedini takav slučaj tokom prethodnih deset godina.

Takođe, u policijskom izveštaju načinjenom na osnovu svedočenja žrtava navodi se da je Kastro puštao tri devojke da žive na drugom spratu, kao i da je devojčica koju je rodila Amanda Beri došla na svet zahvaljujući pomoći Mišel Najt.

Iako je tokom porođaja došlo do komplikacija i majka i beba su preživele, a sada šestogodišnja devojčica je potpuno zdrava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: