Komemoracija žrtvama iz Bostona

Američki predsednik Barak Obama odao je poštu žrtvama napada na Bostonskom maratonu i poručio da će odgovorni za taj teroristički napad biti pronađeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2013.

19:36

Default images

Obama je prisustvovao komemoraciji žrtvama u katedrali u Bostonu.

Skup je propraćen najvišim merama bezbednosti, a u katedrali se okupilo oko 2.000 ljudi.

Predsednik SAD poručio je građanima Bostona da je dan kada se dogodio napad na maratonu, umesto da bude dan za slavlje pretvoren u tragediju.

"Svi mi stojimo uz vas", rekao je Obama i poručio građanima Bostona "Trčaćete ponovo!".
Foto: Beta/AP
Policija i služba bezbednosti i dalje tragaju za bombašem koji je snimljen sigurnosnim kamerama kako ostavlja torbu na ulici nekoliko trenutaka pre eksplozija u Bostonu. Na maratonu je poginulo troje, a ranjeno i povređeno oko 170 ljudi, od kojih je 14 u kritičnom stranju.

Snimak je načinjen sigurnosnom kamerom prodavnice prekoputa mesta jedne od dve eksplozije, ali taj video nije dostupan javnosti. Izvori bliski istrazi rekli su za AP da su bombe ručno napravljene tako što su u ekspres-lonac stavljeni eksploziv, ekseri i čelični kuglični ležajevi.

Istražitelji su pozvali sve koji su se zatekli u blizini i snimali događaj da dostave snimke i fotografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: