Vučić:Pokrećemo saradnju sa Angolom

Poseta srpske delegacije Angoli je prilika da se obnovi staro prijateljstvo i pokrene veća vojna i ekonomska saradnja, izjavio Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.02.2013.

13:53

Default images

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić prisustvovao je u Angoli polaganju kamena temeljca za izgradnju nove vojne bolnice.

Bolnicu će graditi srpska firma "Planum" iz Beograda, u saradnji sa angolskim partnerima, u periodu od četiri godine.

Tokom drugog dana zvanične posete Angoli, Vučić je obišao Vojnu bolnicu u Luandi, kao i 101. oklopnu brigadu na Fundi, gde je informisan o učešću srpskih stručnjaka na popravci i održavanju oštećenih tehničkih sredstava i naoružanja te jedinice.

"Ovo danas je važan dan za privatno preduzetništvo i za našu državu u celini. Preduzeće 'Planum' je radilo na veoma važnom projektu izgradnje vojne bolnice, radilo se i na drugim projektima - vazduhoplovnoj bazi i još nekim. Dakle naše firme i kompanije", rekao je Vučić, a preneo je RTS.

Vučić je naveo i da je posao države Srbije da pomogne našim kompanijama, a da je delegacija Srbije " u Angoli pružila i tu vrstu političke podrške".

"Razgovarali smo i o finansijsko-tehničkim uslovima kako je i na koji način to u najboljem interesu i angolske i srpske strane", naveo je Vučić.

Ministar odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš Van Dunem rekao je za RTS da je sa srpskom delegacijom bilo razgovora i o drugim projektima, koji ne obuhvataju samo obuku i infrastrukturu, već i razmenu najsavremenije tehnologije kako bi se postepeno smanjila tehnolška zavisnost.

Van Dunem je izrazio uverenje da je poseta srpskih zvaničnika, a posebno ministra odbrane, osim analize stanja odnosa dve zemlje, prilika da se utvrde prednosti buduće saradnje i mogućnosti za poboljšanje odnosa dva naroda.
Foto: Tanjug
Vučić se sastao sa 37 radnika iz Srbije, koji trenutno borave u bazi ove jedinice u Fundi, koja se nalazi na 60 kilometara od Luande, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je sa ministrom odbrane Angole Van Dunemom posetio i istorijski lokalitet posvećen herojima bitke kod Kifangonde.

Ministar Vučić sutra završava posetu Angoli susretom s predsednikom republike Žozeom Eduardom doš Santošom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: