GR: Policajci ucenjivali imigrante

U Atini su u roku od dva dana uhapšena dva policijska načelnika zbog sumnje da su ucenjivali imigrante iz Pakistana, saopštio je izvor iz policije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

21:38

Default images

Načelnik zapadnog kvarta Egaleo uhapšen je u utorak nakon pokušaja da iznudi novac od jednog pakistanskog prodavca duvana, dok je načelnik policije u kvartu Renti, blizu Pireja, uhapšen u sredu pošto ga je prijavio jedan Pakistanac kome je iz automobila uzeo 4.000 evra.

Pakistanska zajednica jedna je od najvećih među imigrantima u Grčkoj, kojih ima oko milion i po, što je više od 10 odsto ukupnog stanovništva.

U poslednjih nekoliko meseci učestali su napadi na pripadnike pakistanske zajednice za koje se terete simpatizeri ultradesničarske partije Zlatna zora, navodi agencija Frans pres.

Smatra se da je ova partija veoma popularna među mnogim policajcima, nezadovoljnim zbog smanjenja plata i nekontrolisanog priliva imigranata.

Zlatna zora ima veliki broj pristalica u siromašnijim delovima Atine i drugih gradova čiji grčki deo populacije okrivljuje imigrante za porast stope kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: