Dačić: Saopštenje JSO je glupost

Premijer i ministar policije Ivica Dačić odbacio kao "glupost" saopštenje rasformirane jedinice JSO, istakavši da tu ne može biti reči o ozbiljnoj pretnji.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.01.2013.

13:20

Default images

"To su gluposti. Kako raspuštena formacija može da izdaje saopštenje? Isto tako to može da učini i raspuštena Hitlerova vojska. Zato molim medije da razlikuju šta je važno, a šta ne", rekao je Dačić.

On je podsetio da je ranijom odlukom JSO rasformiran i da je veliki deo njihovih pripadnika ostao u MUP-u, Žandarmeriji, specijalnim jedinicama i običnoj policiji, a da je deo njih ostao bez posla.

"Ne može biti reč o ozbiljnoj pretnji", rekao je Dačić.

Kako su preneli mediji, juče se na internetu pojavilo navodno saopštenje rasformirane JSO u kome se preti Albancima s juga Srbije u slučaju sukoba zbog uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu. Za sada nema potvrde autentičnosti saopštenja. U saopštenju, koje se pojavilo na društvenim mrežama i sajtovima pojedinih desničarskih oganizacija, stoji da će kosovski Albanci goreti u paklu, a da će im pripadnici rasformirane JSO obezbediti put do pakla.

Jedinica za specijalne operacije MUP-a Srbije rasformirana je 2003. posle ubistva premijera Zorana Đindjića.

Urednik u Novom magazinu Vojislav Tufegdžić veruje da iza spornog saopštenja stoje desničarske organizacije na čijim se sajtovima ono prvo i pojavilo. Ipak, trebalo bi ispitati ko stoji iza poziva na borbu protiv Albanaca.

"Suštinski mislim da je bespredmentno da to posmatramo kao neku ozbiljnu pretnju jer JSO kao takva ne postoji, ni kao neko tajno udruženje, ni kao sila koja u bilo kom smislu može da ugrozi bilo koga ovde u Srbiji, ne govorim o pojedincima već o organziaciji i u Srbiji i van nje", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: