Potpredsednik Venecuele kod Čavesa

Potpredsednik Venecuele Nikolas Maduro doputovao je u Havanu gde će posetiti predsednika Uga Čavesa, koji se oporavlja posle operacije raka.

Izvor: B92

Subota, 29.12.2012.

23:59

Default images

List "Granma" Komunističke partije Kube objavio je u onlajn izdanju fotografiju kako je na aerodromu u Havani Madura dočekao kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges.

List navodi da je Maduro sa aerodroma direktno otišao u bolnicu gde je Čaves, gde će se s lekarima konsultovati kada je najbolje vreme da poseti predsednika Venecuele.

Maduro je sinoć izjavio da će predvoditi vladinu delegaciju koja će u Havani posetiti Čavesa. On nije precizirao koliko dugo će delegacija ostati na Kubi, ali je rekao da će ministar za elektriku Hektor Navaro obavljati dužnosti potpredsednika dok je on odsutan, podsetila je agencija AP.

Maduro je pročitao na nacionalnoj TV poruku predsednika Veneceule povodom novogodišnjih praznika.

Čaves, koji se nalazi na lečenju u Havani, uputio je čestitku oružanim snagama i poručio da će i dalje služiti venecuelanskom narodu uprkos problemima sa zdravljem.
Nikolas Maduro, centar (Foto: Beta/AP, arhiva)
"U ove dane Božića, dolaska Mesije (...) ponovo se borim za svoje zdravlje, kako bi se potom potpuno posvetio sreći Venecuele", navodi se u Čavesovoj poruci koju je pročitao potpredsednik Maduro.

Čaves je izrazio potpuno poverenje u oružane snage i zahvalio narodu na molbama za njegovo ozdravljenje.

Pritom je pozvao vojsku da ne slabi kontrolu nad situacijom u strateški važnim sa stanovišta suvereniteta zemlje oblastima Venecuele, prenela je agencija RIA Novosti.

Ruska agencija podseća da je za 10. januar predviđena inauguracija Čavesa u novom mandatu do 2019. godine.

Prema mišljenju nekih stručnjaka, Čaves neće uspeti do tada da se vrati sa lečenja na Kubi, gde je četvrti put operisao tumor. Ne isključuje se odlaganje roka inauguracije, pa čak ni polaganje zakletve u ambasadi Venecuele u Havani.onda kada je inauguracija predviđena, dok opozicioni lideri tvrde da u tom slučaju novi izbori moraju biti održani u roku od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: