Kraj saslušanja, predlog o pritvoru

Afera Azotara se otvara, Tužilaštvo saslušalo Sašu Dragina, Zvonimira Nikezića i još sedam osumnjičenih za malverzacije, i predložilo određivanje pritvora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

08:36

Default images

"Protiv svih osumnjičenih doneta je naredba o sprovođenju istrage, a tužilaštvo je predložilo da se pritvor odredi prema Saši Draginu, Radoslavu Vujačiću, Mihailu Grujiću, Zvonimiru Nikeziću, Arseniju Kataniću, Dragi Lazareviću, Borislavu Stojkoviću", rekao je Radisavljević za B92.

Kasno sinoć u Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje devetoro osumnjičenih koje je policija u subotu privela zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog polažaja, davanje i primanje mita, navodi Radisavljević.

Poslednji slučaj, zbog kojeg su u pritvoru bivši ministar i direktor agencije Ces Mekon, odnosi se na malverzacije u vezi sa veštačkim đubrivom. To, međutim, nije jedina sporna stvar jer na red dolazi i istraga pronevera u vezi s pšenicom.

Specijalna emisija Insajdera koja se bavi slučajem Azotare biće na programu naše televizije u utorak u 21 sat.

B92 je boravio i u Pančevu, ali su građani uglavnom izbegavali odgovore na naša pitanja i nisu želeli da pričaju o "slučaju Azotara".

Oni koji su pristali da govore, kažu da su očekivali ova hapšenja i da očekuju da se sve procesuira do kraja.

"U fabrici je situacija mirna, ljudi izvršaju svoje obaveze, sve je pod kontrolom. Budno pratimo šta će se dešavati i videti koliko je sindikat moćan koliko ćemo pomoći ili odmoći“, rekao je za B92 Petar Naumović iz sindikata "Nezavisnost".

Oglasio se i poslovni sistem "Invej", koji je saopštio da je pšenicom trgovao po zakonu, kada je od Azotare iz Pančeva kupio 50.000 tona pšenice po ceni višoj od berzanske. Zaposleni i "sindikalci" u pančevačkoj fabrici budno prate poslednja dešavanja. Azotara Pančevo danas ima oko hiljadu zaposlenih, a od njenog poslovanja zavise mnoge porodice, pa se Pančevci nadaju da poslednja dešavanja neće ugroziti rad preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: