Tri nagrade Pres vitez za B92

Novinari televizije B92 Slavko Beleslin i Katarina Lazarević dobitnici su nagrade TV festivala Pres vitez, u tradicionalnoj akciji Pres vitez monitoring.

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2012.

16:32

Default images

Predsednik Odbora direktora TV B92 Veran Matić dobio je nagradu za životno delo.

Slavko Beleslin je, zajedno s kolegom s televizije Pink Radomirom Počučom, dobitnik nagrade „Pres vitez Miloje Mića Orlović 2012“, dok je Katarina Lazarević dobitnica in memoriam nagrade „Pres vitez Dušanka Kalanj 2012“.

Slavko Beleslin je, prema saopštenju žirija, nagrađen kao novinar visokih profesionalnih standarda, koji je, tokom višegodišnjeg rada u informativnim programima elektronskih medija u Srbiji, dokazao da je moguće spojiti umeće lepog govora i dobre dikcije sa poznavanjem materije koja se saopštava. Njegova pojava objedinjuje dostojanstvo, odmerenost i obaveštenost, koji karakterišu “stare televizijske bardove”, ali i harizmu koja je svojstvena modernom senzibilitetu mlađih generacija.

Prema mišljenju žirija, Katarina Lazarević je mlada novinarka i autorka vremenske prognoze koja, na maštovit i originalan način, svakodnevno daje notu posebnosti jednoj, po mišljenju mnogih, monotonoj TV formi.

Svaka njena vremenska prognoza je posebna priča, koju vodi prirodno i nastoji da u njoj aktivno učestvuje - ona skače, pliva, igra, sa iskrenom životnom radošću, koja gledaocima mami osmeh. Nagrađena je kao izuzetno talentovana i jedinstvena novinarka, koja predstavlja pravo osveženje u programu domaćih televizija.

Članovi žirija bili su Vesna Sladojević, savetnica generalnog direktora RTS-a, Mina Kostić, urednica informativnog programa TV Hepi, i Igor Aleksić, predsednik TV festivala Pres vitez, a na konačnu odluku o dodeli nagrada uticala je i anketa sprovedena među medijskom publikom.

Svečana dodela nagrada biće održana u petak 9. novembra, u Klubu poslanika Skupštine Vojvodine, u Novom Sadu, s početkom u 12 časova.

Istog dana Veranu Matiću, predsedniku Odbora direktora televizije B92, biće dodeljena nagrada za životno delo.

Među dobitnicima u redovnom festivalskom takmičenju biće novinari TV B92, RTS, TV Hepi, Prve srpske TV, TV BN, TV Crne Gore, TV Lav iz Užica, TV Preševa, a imena novinara dobitnika nagrada, kao i ime dobitnika gran prija, biće saopštena na samoj dodeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: