Još dve države priznale Kosovo

Papua Nova Gvineja i Republika Burundi priznale su Kosovo, saopšteno je danas u Prištini.

Izvor: B92

Nedelja, 28.10.2012.

19:19

Default images

"Pismom koje je premijeru Kosova Hašimu Tačiju uputio njegov kolega iz Papue Nove Gvineje Peter O Nil je potvrdio odluku svoje vlade da prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", saopšteno je iz kosovskog Ministarstva inostranih poslova.

U saopštenju Kabineta potpredsednika kosovske vlade Bedžeta Pacolija navodi se da je Republika Burundi priznala Kosovo kao nezavisnu u suverenu državu.

"Verbalna nota o priznanju je predata zameniku premijera Kosova Bedžetu Pacoliju od strane ministra spoljnih poslova Burundija Laurent Kavakure, u glavnom gradu ove države Bujumbura", piše u saopštenju.

Nakon Papue Nove Gvineje i Burundija, ukupno 93 države su priznale nezavisno Kosovo. Poslednja je bila Republika Čad 1. juna ove godine, dok su Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Francuska, Turska, Albanija, Kosta Rika i Avganistan priznali prvi 18. februara 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: