Nedelja, 28.10.2012.

19:19

Još dve države priznale Kosovo

Papua Nova Gvineja i Republika Burundi priznale su Kosovo, saopšteno je danas u Prištini.

Izvor: Tanjug

Još dve države priznale Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
Proterani i ubijeni Srbi su CINJENICA i mozes ti da zamenjujes teze do sutra. Preduzeca na Kosovu su ogromnom vecinom gradile firme iz ostatka Jugoslavije a najvise iz centralne Srbije jer i tada kao i sada niste ni radili ni placali poreze i morao je neko da vas izdrzava. Zna se ko je vlasnik tih preduzeca i tu vasa mafijaska "privatizacija" nece nista promeniti. Kriminal na severu je realnost ali je sitan u odnosu na krimional na ostaku Kosova i u odnosu na milione koje su "zaradili" vasi "oslobodioci" kao sto su Taci ili Haradinaj. Bilo bi dobro da i Albanci naprave neki Insajder da se najzad otkriju tokovi novca, ko je od zapadnjih politicara dobio pare za lobiranje, koliko je dobio Voker za pozorisnu predstavu u Racku, koliko se ugradila Madlen Olbrajt, koliko su dobile lobisticke firme po Americi, novinari... To bi tek bio serijal a i krajnje je vreme da najzad ugledate vase pravo lice i kako ste se docepali Kosova.

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...
(Rade, 29. oktobar 2012 13:29)

Tako je Rade, lepo si naveo, čak si bio i skroman jer bilo je toga i puno više, samo si stranu fulao jer sve ste to napravili Vi, Srbi, i ne samo na Kosovu nego i u HR i BiH. Ne zaboravi i ne falsifikuj činjenice. A najbolja ti je ova o pljački poduzeća! Hahaha pa jel gledaš ti Insajder čovječe? Jel ti vidiš što vi radite i što vam vaši rade. Pa tako vas ni Albanci nisu nikada opljačkali. A što se tužbe tiče, sugeriram ti da nas tužiš iako nismo član UN-a. Neka se svet malo podsjeti na srpska „junačka“ dela 1999. , samo izvoli …

agim

pre 11 godina

Mene licno boli ..... da li je Kosovo u UN ili nije.Svajcarska je postala clanica UN tek pre dvadesetak godina,do tada je bila drzava posmatrac sta Kosovo ima pravo da postane posle jos SITNIH cetiri priznanja koja su vec najavljena iz nekoliko drzava tj treba samo sacekati procedure.Da podsetim dusmane koji pucaju iz inata da drzava Tajvan NIJE clanica UN ali ucestvuje na olimpijskim igrama sta ce biti slucaj i sa drzavom Kosovo cim postane DRZAVA posmatrac.Ovo ne moze da sprece ni diktature Rusija i Kina,koje uzgred receno i ne zasluzuju da budu u UN a kamoli u SB jer KRSE povelje UN o ljudskim pravima(nek me neko demantuje ako nije istina).
Za mene je vazno da je Kosovo nezavisno od Srbije i zo ne zbog nekog inata vec zbog srpske zlocinacke politike.Do 1999 godine nisi kao Albanac mogao ni jednom da prodjes ulicom a da te ne maltretiraju srpski policajci,veoma cesto si dobio i batine ako im nisi dao "dzeparac" ili platio neko peceno pile.Sada smo slobodni,mozemo da se setamo 24sata dnevno i to bez straha da ces biti napadnut ili maltretiran od srpske policije. I nemojte kriviti ni Nato ni UCK ni Thacija sto ne upravljate vise Kosovo,pravi krivci su vam na prvom mestu SANU,Milosevic,Seselj,Rankovic itd.
Evo vidite koliko muka smo imali da se oslobodimo i da postanemo nezavisni OD Srbije,zamislite samo da li bi nam to uspelo da nije bilo Milosevica,Seselja,tigrova sakala itd..Nebi imali ni TEORETSKE sanse.
Zato ponavljam,idite kod pravih krivca a ne kod zrtve.

Rade

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...

rr.

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
A kapiraš li ti albanski spinatoru i obmanjivaću da se preporuka Saveta betbednosti donosi JEDNOGLASNO te samim tim preporuka da ta vaša "država" dobije članstvo neće ni stići do Generalne skupštine na glasanje.

Nuntius

pre 11 godina

Granicu izmedju Madjarske i Srbije iz 1918 god. Vatikan je priznao 1968 god. tako sto je Suboticu proglasio za biskupiju odvojivsi je od Madjarske biskupije u Kaloci. Toliko o Vatikanu i njegovoj zurbi sa priznanjima. Svoje diplomatske aktivnosti Vatikan ne kaci na veliko crkveno zvono, niti mu je cilj da stvara animozitete izmedju strosedelackih katolika i drzavne ortodoksije u Srbiji.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je Srbija redovito podržala i podržava Palestinu na putu u UN? To mi se čini kontraproduktivno i kontradiktorno u odnosu na Kosovo..

analiticar amater

pre 11 godina

Ovo brojanje "priznanja" o priznanja je visa matematika za Pacolija i ekipu, pa poceli duplo da broje i da zabroavljaju koga su vec ubrojali.

Veliko je pitanje da li uopste ima 90 drzava koje su i cule za njih, a kamoli ih priznale, ogromna vecina tih priznanja je na casnu rec.

Ovo im sada treba pred dolazak Klintonove da pokazu kako oni eto lobiraju i imaju uspeha, nije da bas sve Amerikanci rade za njih.

I ajte molim vas, ko jos udeljuje priznanja vikendom, pa ni u Burundiju to ne rade.

Ako vam nije vazna Srbija, sto se onda toliko komentarisete ove vesti, hvalite se svojim lazim - potreba samo onih koji misle da ce 100 putaponovljena laz biti istina i nesigurni u svoj status.

Cak i da vas sve zemlje sveta "priznaju", priznanja sama po sebi nista ne znace, drzave se stvaraju i nestaju, nekada davno su SFRJ, Ceska, SSSR bile priznate, pa su se raspale....prema tome prestanite da lazete pre svega smi sebe

Bran

pre 11 godina

Ovde ne rastu banane već cvetaju Kosovski božuri, iz kostiju Srpskih junaka.Papuanci će možda dobiti bananu za ovo,ali džaba im trud, za Srpsku zemlju se pita isključivo Srbin, po Ceru, Bregalnici, Kumanovu,Kosovu...svuda gde je pala naša krv...

Bagzi

pre 11 godina

Nesto razmisljam. Daleko je PNG. Verovatno tek sad stiglo ono priznanje iz 2009. Po starom papuanskom obicaju priznanja se salju golubovima, a ovaj sto nosio pismo se zagubio. Sreca pa Pacoli,, izlobirao " sa jos milion-dva pa se Papuanci potrudili da ga nadju i ponovo upute na Kosovo.
P.S. Jos ne mogu da verujem da sam preporucio komentar koji je napisala bezimena ;)

slowhand

pre 11 godina

Jel beše završena ona katedrala Sv. Mati Tereze u Prištini? E tad će da sadašnji papa pošalje svog izaslanika na teren a u međuvremenu priznanje Vatikana jok.....

Anchyka88

pre 11 godina

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).
(Gradjanin, 29. oktobar 2012 01:01)


Rusi nisu imali sta da glasaju, jer je to uradio NATO mimo SB UN. A cutali su jer su Ameri trpali suske pijanom Jeljcinu! ;)

Pera

pre 11 godina

@fahrudin,
Ja smatram da moja zemlja ima pravo na buducnost dok ti smatras da treba da se drzimo proslosti, jel mislis da si zbog toga veci patrota od mene? Kosovo je izgubljeno, zmurenjem necemo postici nista. Onaj ko nije u stanju da se integrise u zajednicu, biva izopsten. Tako je sa malom decom kad se igraju, tako je sa EU. A nasa prirodna zajednica jeste Evropa, ne Azija.
Samo ljudi koji nikada nisu izasli iz Srbije veruju u mit o bratskim narodima Rusije i Kine koje brane Srbiju od nepravde. Oni koji su videli malo sveta, znaju da 90% Rusa pojma nema ni gde je Srbija ni ko su Srbi, o bratsktvu da ne pricam. Sve je ovo za njih "bivsi SSSR blok", iznenade se kad cuju da nismo bili pod njohovom cizmom. O Kinezima da ne pricam, tek oni pojma nemaju. Oni ne znaju ni evropske nacije, mi smo svi za njih Evropljani. Pa tako i njihovi predstavnici, ako se njihovi interesi poklope sa nasim, sprecice priznanje a mi cemo ih ovde slaviti i uzdisati u nebesa. Ako nemaju nista od toga, nece nas braniti. Zasto bi?

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

" ...ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. ....
r., 28. oktobar 2012 20:59)

Kapiraš li ti srpski spinatoru i obmanjivaću da na preporuku ne postoji veto nego samo na odluku? I da, 2/3 članova skupštine će biti dovoljno ... i koliko god Kosovo ne bilo priznato, srpsko više neće biti a to je nama važnije od članstva u UN., u stvari ako nisi dobro razumio, to nam je najvažnije a to već imamo. :-)

ja

pre 11 godina

kazu neki da rusija mece dopustit clanstvo. Pa zasto su onda dopustili da vas izbace iz un i da vas bombardiraju? oni su vam prijatelji samo u vasoj masti

Bob Rock

pre 11 godina

Izdrzite srbi jos malo, evo amerika propada, samo sto nije, a onda ce nam braca rusi vratiti svete srpske zemlje, kosovo, krajinu i tokio....

Borba za srbiju do poslednjeg dinara u dzepu poslednjeg srbina...

gde me nađe

pre 11 godina

Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

ovo je najgori crnjak koji može da se desi!!!!

mikša

pre 11 godina

Kosovo je nezavisno od Srbije. Čak i da ne prizna većina članica UN i dalje će biti nezavisno od Srbije. Srbija diplomatskim putem ne može da vrati Kosovo, može samo ratom i to da etnički očisti celu teritoriju. To je jedini način ali nemoguć način u 21 veku. Nije ni Tajvan nezavisan ali nije ni deo sistema Kine niti će biti deo Kine bar dok se ne promeni politički sistem u Kini. Što duže bude trajalo ovako verovatno neće se ni desiti da Tajvan bude deo Kine bez obzira na sve. Novije generacije smatraju sebe Tajvancima, a ne Kinezima. To ide jednim nepovratnim putem baš kao što i Kosovo ide nepovratnim putem, sporo ali ne menja pravac. Vreme radi za njih.

OLIVER

pre 11 godina

Pitajte Srbe sa Kosova dali zele ziveti na Kosovu koje Srbija nikad kao drzvau priznati nece ili sever Kosovo kao deo Srbije sa priznatom drzavom Kosovo.

Kosovastar

pre 11 godina

ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.
(fahrudin, 29. oktobar 2012 08:46)

Albanci to znaju PERFEKTNO kao sto znaju da sa 97 glasova u UN dobijaju mesto u UN kao DRZAVE POSMATRACA kao i Sveta Stolica ili nekada Svajcarska, Austrija, Kuvajt i td. Za takav status nema preporuke Saveta Bezbednosti gde Rusija ima veto vec prosta vecina clanica UN. Tako Kosovo dobija mogucnost da u UN ima neku tablicu gde pise Republika Kosovo (bez zvezdica), moze ucestvovati u raspravama u Generalnoj Skupstini, moze sponzorisati rezolucije UN, odrzati govore u UN, ucestvovati u raznim telima kao tsto je Medjunarodni sud o zlocinima i td. Kosovo dakle takvim statusom moze tuziti neku drzavu (recimo Srbiju) da je pocinila zlocin ili genocid.

Belan

pre 11 godina

Dragi Srbi sada vidite da trebate zaboraviti Kosovo, jer je nezavisna država, a što se tiče severnog dela Kosovo gde žive pretežno Srbi, taj deo bi Albanci dali Srbiji ali ne daju Evropljani i NATO, zato dragi Srbi zaboravite Kosovo kao da nikad nije bilo pod Srbijom.

Gjeto 11

pre 11 godina

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.
(Goran, 29. oktobar 2012 08:38)

Gorane! Za albance, i ako nijesu izmislili elixir vecnog zivota, vrijeme ima veliki znacaj, ali berba jabuka ili grozdja ne pocne u proljece, nego kad za todolazi vrijeme!

Ja sam rekao da priznanje Kosova kao nezavisna drzava ne tece kako je planirano, ali priznanje na racun Kosovo kao nezavisna drzava ipak dolaze, a to je najvaznije! Do sada, od skoro 5 godine, od kada je Kosovo proglasio nezavisnot, tu nezavisnot je priznala 93 drzava, a nije smak sveta ako se ceka jos 5 sledecih godina, pa sigurno, najmanje jos 40 drzava ce priznati drzavu Kosovo!
Kosovo se ne zuri i ne bih trebalo da ona zuri, narocito sada kada je put trasirano a zato ima punu podrsku od znacajne drzava svijeta!
Ko se zuri taj se... `90 tihi godina, Srbija se borila za nesto vece nego sto ima sada! Gdje su sada te "srpske krajine", gdje je Crna Gora, gdje je Kosovo, gdje je izlazak na more...?! Gdje je YU a sta je sada sa Beogradom, nekada glavnom gradom YU...?!
Na kraj do kraja, nek se zuri kome se zuri! Kosovo se ne zuri, a ima puno razloga da se ne zuri, jer se ipak okrece na korist te nove drzave u starom kontinentu!

Bocajlo

pre 11 godina

Ma kakve bre ima veze sta Srbija hoce po pitanju Kosova. Kosovo ide svojim putem i tu Srbija samo jos moze po malo da mu podmece noge, a i to je oroceno.

smarate

pre 11 godina

Kako su samo dezurni albanski aktivisti nervozni sto je provaljena ova njihova amaterska podmetacina sa Papuom Novom Gvinejom ili sto ne prolazi ovo njihovo "kreativno" tumacenje primanja u UN.
Nego, ako Srbija nije bitna, ako nije bitno ni clanstvo u Un-u, ako ste nezavisni i suvereni i ostalo bla, bla... Sta dezurate onda ovde i pisete na desetine komentara, klikate kao blesavi na "ne preporucujem/preporucujem", podpisujete komentare srpskim nadimcima i to tako godinama? Da li ovde ima i jedan komentar Bugara, Makedonaca ili Hrvata u kojima dokazuju da su nezavisni? Ne. Zato sto su oni i stvarno nezavisni dok se ta albanska nacionalisticka i mafijaska paradrzava moze u najboljem slucaju okarakterisati kao marionetski protektorat.
Posto smo iste ovakve komentare koje danas pisu Albanci, citali i prosle godine i pretprosle a bice da cemo citati i sledece i one tamo i one posle o "jos par priznanja i Kosovo je u UN", "hvala Papui na priznanju", "sta fali Tajvanu", "mnogo smo nezavisni i suvereni"...

Neko spolja

pre 11 godina

Verbalna nota o priznanju? "...'De si bre Pacoli...", (Poznato je, da je u Burundiju osim engleskog i nekolicine lokalnih jezika i srpski službeni jezik), "...ona večera juče bila mnogo dobra... zahvali se Tačiju što je sredio one minobacače... ma naravno, evo priznali smo Kosovo, samo da nađemo neki printer da odštampamo...". Šalu na stranu, Priština radi, lobira, a mi? Ponedeljkom uveče cela nacija dobija proliv, kada gleda kakve gromade od ljudi nam spašavaju Kosovo i naše ljude dole. Divota jedna.

fahrudin

pre 11 godina

@Pera
Razumem da neki sporije kapiraju ili da moraju da odrade dnevnu normu komentara jer inace nista od honorara, ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.

Miladin

pre 11 godina

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?
(Anon, 29. oktobar 2012 00:26)

Isto pitanje moze da se postavi i na ovaj nacin: Ako je Srbija nezavisna drzava, zasto nema svoju policiju, carinu, druge drzavne organe i nikakvu vlast na teritoriji Kosova? Citam zlobne komentare iz Srbije na priznanja Kosova od strane ove dve drzave i vidi se jad i beda, nemoc i frustriranost! Ostali su samo zajedljivi komentari na internetu, nece Srbiji pomoci ni ruski ni kineski veto u sprecavanju da Kosovo postane clanica Ujedinjenih nacija, ajde da se kladimo!

Goran

pre 11 godina

Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!
(Gjeto 11, 28. oktobar 2012 19:45)

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.

aljbanski placeni spiner

pre 11 godina

Izgleda da su Jeremica samo ovako mogli da drze na mestu, pa da ostali imaju slobodne ruke oko lobiranja i da eventualno u njegovom mandatu Kosovo dobije status clanice u UN. Smesne li sudbine :)

mario

pre 11 godina

pametan čovjek se raduje tuđoj sreći, to daje dobar stimulans da i sam napravi nešto dobro...
a srbi se već 20 godina samo naslađuju tuđoj patnji....

i na kraju, svi idu naprijed, samo srbija tapka na mjestu

Beogradjanin

pre 11 godina

Da li smo mi Srbi kolektivno drogirani ili sta je u pitanju ne znam, ali je cinjenica da je Kosovo nezavisna drzava koju polako priznaje sve vise drugih nezavisnih drzava... Uostalom da UN priznaju Kosovo, bilo bi bolje i nama, kako mi se cini. Mozda bi se konacno otreznili i prestali da slusamo one koji nam pricaju bajke i vode nas u propast mazicu nam oci tim Kosovom.
Sto se tice Gvineje koja je "vec priznala", nije tacno, Papua Nova Gvineja je priznala tek sada, a ranije su priznale Gvineja i Gvineja Bisao, mozda je neko pomesao zbog toga. Sto se ove dve drzave tice, one su nezavisne drzave i smesno je sporiti njihov glas u UN, kao i njihovu nezavisnost i snagu. To je nebitno, jer glas u UN je glas, a broj priznanja raste li raste, polako ali sigurno. Mozemo mi da se ljutimo i da nam se na svidja, mozemo da podsmevamo drzave za koje neupuceni nisu ni culi iako neke imaju vise stanovnika od nas, ali cinjenica je da mi sami sebe guramo u propast i zivimo u bajci umesto u realnosti.

slowhand

pre 11 godina

Šta više reći? Kad su i Papua i Burundija shvatile da je Slovenija (prva priznala Kosovo a prethodno slala tone banana u Trepču) u sadašnjoj krizi dobila vanredni kredit od 2 milijarde $ od Američkih prijatelja, nisu ni okom trepnule jer priznanje Kosova je od životne važnosti za njih....
Polako, bez guranja, svi dobijate kredite, potpišite prvo levo izjavu o saradnji pa onda polako prema blagajni.....
Štamparija radi u 3 smene a CAN $ je trenutno jači od US $.....

mikan

pre 11 godina

"Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Francuska, Turska, Albanija, Kosta Rika i Avganistan priznale prve 18. februara 2008."
--------------------------------------------
Kojeg li cudnog skupa .... a mozda i nije cudan na drugi pogled?

Pera

pre 11 godina

Jos malo pa ce broj zemalja koje su priznale Kosovo biti veci od broja onih koje ga nisu priznale.
Vec zamisljam ironiju sudbine: Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

KG

pre 11 godina

Malo informacija za "neupucene patriJote" koji potcenjuju ove zemlje:
Kraljevina Burundi: 27834 km2, 8 750 000 stanovnika - vise stanovnika od Srbije
Papua Nova Gvineja: 462840 km2, 6 300 000 stanovnika - 6 puta veca od Srbije
Nisu to male i beznacajne drzave.
Nasa je navika da se podmevamo svima. Ovo se u psihologiji zove "kiselo grozdje".
Uostalom velicina drzave nije vazna, sve imaju isto po JEDAN glas u UN.

enver hodza je imao bolju propagandu

pre 11 godina

Vest iz 2009. godine kao i komentari istih ovih Albanaca koji se i sada javljaju:

"Papua Nova Gvineja priznala Kosovo
Opoziciona Alijansa novo Kosovo saopštila je da je Papua Nova Gvineja priznala nezavisnost Kosova.
ANK dodaje u saopštenju da je to priznanje rezultat lobiranja lidera ove stranke Bedžeta Pacolija, prenela je Televizija Klan Kosova. Pismo o zvaničnom priznavanju biće predato Ministarstvu spoljnih poslova Kosova u januaru 2009. kaže se u saopštenju."

"Dogodine u UN a Srbija neka se misli koju ce rupu najpre da zakrpi. ekrem, 22. decembar 2009 23:17"

"65, idemo dalje. Kosovar, 22. decembar 2009 18:34"

"S I T N O O O O !!! Jos 25 novih priznavanja, i Kosovo u UN Nemanja, 22. decembar 2009 20:18"

itd.

U 2009. Papua je bila 65. koja je priznala "drzavu kosova" i "samo sto nisu" postali clan UN-a.
Tri godine kasnije, tj. 2012. su Albanci u maju lansirali ovu vest i jos jedanput u oktobru i ponovo "samo sto nisu" u UN-u. a Papua je sada 93. koja je priznala "drzavu kosova".

Smesno je sve to.

au

pre 11 godina

kakve veze ima ko je priznao ? pa od Srbije sigurno nece dobiti priznanje zbog toga sto su ih priznale I Burundi I PNG. Ovo su vesti za unutarpoliticku upotrebu Albanaca sa Kosova I za nas su bitne manje od situacije sa vodovodom u Urosevcu.

jeftina propaganda

pre 11 godina

na stranu papua i burundi ali bi bilo zanimljivo cuti koliko zaradjuju i ko tacno angazuje ove albanske spinatore koji se javljaju na svaku vest u vezi kosova? a tek sto su mnogo "ljukavi" sa ovim potpisivanjem sa "mirko", "marko", "milos" itd.

komsija

pre 11 godina

Mic po mic cic,komsije samo se vi rugajte Jeremic se polomise putujuci upravo kod ovih drzava da ih nagovara da ne priznaju KOSOVO REPUBLIK,svake te banane drzave koje nazivate do skoro su vam bile bratske sve dok nisu priznale nasu drzavu a cim priznaju onda plunete po tim drzavama,idemo dalje

Posmatrac

pre 11 godina

Gospodo patriJote, meze te se ismevati koliko hocete ali cinjenica, za razliku vasih imaginarnih vojnih pobeda, da su Albanci na Kosovu dobili rat a ne samo boj. Vijno, demogravski i politicki (podrskom vecine svetskih sila) oni su osvojili Kosovo. Jedino ratom i proterivanjem Albanaca Srbija bi mogla povratiti Kosovo, a u takvom poduhvatu ne bi dobila podrsku cak ni Kine ni Rusije.
Onog dana kada vecina zemalja prizna Kosovo ono ulaz u UN bez ikakvog glasanja u SB. Vreme radi za Albance. Vama patrijote ne preostaje nista vise do sarkasticnih komentara i kiselog podsmeha.

zoki

pre 11 godina

@Jole @pastorak. Mislio sam da su u Srbiji ljudi bolje obrazovani na polju geografije od Amera. Papua NG je nezavisna država, a zapadni deo tog ostrva je Tanah Papua (u Suhartovo doba Irian Jaya) - koja jeste u sastavu Indonezije (čine je 2 provincije, Papua i West Papua). Istočni Timor se odavno odvojio od indonežanskog zapadnog Timora i postao nezavisna država (uzgred, deo je grupacije ostrva zapadno od Papue).

Mirko

pre 11 godina

ako i ne bude prihvaceno kao clan Ujedinjenih Nacija, Kosovo ce se verovatno u jednom trenutku pridruziti posmatracima (non member states) kao Vatikan i Palestina. Sta fali tome?
http://www.un.org/en/members/nonmembers.shtml

parlament

pre 11 godina

Pa ako imaju parlament,skolstvo i ostalo,ne znaci da su samostalni kao drzava.Mozemo i mi u nasem gradu da sami proglasimo parlament,skolstvo i slicno, pa nismo samostalna drzava ,jer nas ne priznaje UN.Tako i sa Kosovom.

Nenad

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.
(Stanko 555, 28. oktobar 2012 20:34)

A Tajvanu je kao lose?

Mirko

pre 11 godina

A kakva je to fora sa primanjem kosova u UN? Sta, ako nije clan UN znaci da drzava ne postoji?
Koliko se secam, ni ova nasa zemlja kako god se zvala, nije bila clanica UN od 92 do 2000 pa jel neko hoce da kaze da tad nije ni postojala?

faton

pre 11 godina

Priznanja dolaze sa ili bes Srbije i njene takozvanih prijatela iz Nesvrtanih Drzava koje rusu jednog iza drugog diktatora.

Mi na Kosovu se radujemo za svaka nova priznjana i to nema veze iz kojih Drzava dolaze i ako u svetskim Kartama imaju oblik Tacke.
Neke niti ne znaju gde se nalazimo ili za nas culi ali da budemo iskreni isto vazi i sa Srbijom.

Ako se samo setite Srbija je sve ucinila da zaustavi priznanja od povucenja Ambasadora, pa pretnjama svakim drzavama da ce politicki prekinuti veze, lazima da ce sada Jeremic u UN jos vise pojacavati Nepriznanja itd. itd.

A na kraju svidjalo se ili ne i mi kao Drzava idemo dalje.

A Srbije mi je zao jel je sada iz Iluzije prosla u Dezoluziju.

jaroslav

pre 11 godina

jadna srbadijo,taman da i ne prizna kosopvo više niko,nikad ga nečete imati!!!
a kruz 10 godina ode i vojvodina,mozda i sandžak!!!

Gradjanin

pre 11 godina

@dzabe im sve to, dok nisu u UN oni ne postoje na karti sveta
(stefan, 28. oktobar 2012 21:10)

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).

brzi

pre 11 godina

Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (very funny, 28. oktobar 2012 21:10)

Ali Pačestina nema ugljena i ruda. A najbitnije, Palestina se umesto americi obratila Rusiji, zato je i nema u UN. Amerikanci su uvjek tamo kde je posao, što znači novac, a novac otvara sva vrata.

4channer

pre 11 godina

Za prijem u članstvo UN nije dovoljna natpolovična većina glasova u Generalnoj skupštini, kako tvrde pojedini potpuno neupućeni komentatori, već i pozitivna preporuka Saveta bezbednosti UN. Valja,katkad, pročitati i šta kaže Povelja UN. Član 4, tačka 2. Povelje Ujedinjenih nacija glasi: "Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti." http://pescanik.net/2010/02/srbija-i-prijem-kosova-u-un/ Čisto sumnjam da će takvu preporuku Saveta bezbednosti UN Kosovo ikada dobiti. Ukratko, Kosovo nema gotovo nikakvih šansi da postane član Ujedinjenih Nacija, sviđalo se to nekome ili ne. Inače, Papua Nova Gvineja je, navodno, već priznala Kosovo 2009. godine: http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=399724

Pjanovic

pre 11 godina

Mlogo sam se potresao, al ne zbog priznanja... http://www.youtube.com/watch?v=TwmfzTfyXOc
I sad Kesic, zbog Nove Gvineje vrste Papua, mora da menja tekst pesme.

Nema tu...

pre 11 godina

Kad te prizna Amerika završio si posao! To je današnja imperija i stvari su tu čiste. Nekad rimsko, otomansko, makedonsko, a danas američko carstvo upravlja svetom. Sve ima svoj kraj ali ne računajte na kraj ove imperije za vašeg života. Ne mora biti da su oni đavoli, a ostatak sveta nevini anđeli i žrtve. Ne mora biti ni da morate da im se priklonite da biste bolje prošli, ni da biste time bili prodane duše i prazne ljušture. Samo razumite vreme, ambijent i kontekst. Gledajte iza horizonta

Anon

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.
(Mirko, 28. oktobar 2012 23:32)

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?

Albanac

pre 11 godina

E uskoro jos jedna Drzava puno pravna clanica UN . Sa Novom imenom i vise od 2000 Godina imenom Republika DARDANIA a sa sadasnjom imenom " KOSOVO "koja .. Tada ce ALBANSKA NACIA Slaviti Uspeh...

ne zelim da cujem

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.
(Зоран, 28. oktobar 2012 21:39)

A jesi cuo za SAD, VB, Italiju, Francusku, Nemacku, Poljsku, Cesku, Kanadu, Japan........itd.itd. Nisi ni za njih cuo?

mkk

pre 11 godina

eee ako su nova gvineja i burundi priznali onda to stvarno znaci nesto.pod hitno dizite ruke od kosova i gas prema eu.evo cekaju nas,spremili leba i so

Paulinjo

pre 11 godina

Koja je fora da mnogi komentatori misle da se glas Papue Gvineje računao više puta? Ne nadajte se. Upišite na google - Who recognized Kosovo - dobićete nekoliko sajtova sa tačnim imenom države i datumom kad je koja zemlja priznala Kosovo. Papua NG je priznala Kosovo tek sada. Možda ste je pomešali sa običnom Gvinejom - državom u Africi ili Gvajanom ili Gvinejom Bisao (portugalska bivša kolonija). Nekoliko zemalja ima to gvineja u nazivu jer ta reč znači zemlja, a francuski i portugalski kolonisti nisu izgleda bili naročito inventivni u davanju imena. U svakom slučaju Papua Nova Gvineja pominje se sada prvi put kao 93 država. I nije to usmeno već dokumentovano priznanje. Možete da proverite.

Mirko

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.

logicno

pre 11 godina

Pa posle izjave Nikolica da nam nisu neprijatelji drzave koje priznaju Kosovo juce u SKoplju,ocekujem da ce sledece putovanje biti u Burundi na rakiju!SRAMOTA!!!

wiener

pre 11 godina

kosovo moze postati clan ujedinjenih nacija uprkos otporu stalnih clanova saveta bezbednosti samo ako dve trecine clanova glasa za to, tako da se manite gluposti. samo neka kosovo trosi pare na podmicivanje ovih umesto na svoj narod.

Lazarenko

pre 11 godina

Pa dobro, sto bi "komsije" rekle "zrno po zrno - pogaca". Ako ih Papua Nova Gvineja prizna jos jedno 15-ak puta, eto njih u UN do Nove Godine :)

Sasa

pre 11 godina

Za clanstvo u UN potrebna je preporuka SB-a bez obzira na broj prizanja..a za preporuku je potrebno da svih 5 sila budu za ..sto je malo verovatno

junai

pre 11 godina

Priznaće svi nesvrstani čim im Albanci pokažu snimak iz Kruševca... i reagovanje FSJ, ogledalo naše kulture. (pero, 28. oktobar 2012 20:21)Kakve veze ima fudbalska utakmica sa Nesvrstanima.Narodi nesvrstanih zemalja nisu zaboravili ko je bio kolonizator.Nisu zaboravili svoje ugnjetivace.I vrlo dobro znaju ko su im u istoriji bili prijatelji,a ko neprijatelji.

patetika

pre 11 godina

Kako samo albanski agit-komentatori klikaju na "ne preporučujem" ispod komentara koji demantuju njihova amaterska spinovanja... Komedija. Baš kao što je komedija i ovo treće po redu priznanje od Papue... Kada bi se neko ozbiljno pozabavio tim priznanjima i utvrdio koliko ih je pravih, na kraju ih ne bi bilo ni 40tak.

Zoran

pre 11 godina

@nijebitnoime, Svaka ti cast na linku. Da ima imalo pravde na ovom svetu dobio bi i neku nagradu za ovaj link. Na zalost neko je placen da obmanjuje narod svaki dan.

pravo

pre 11 godina

Veto vazi za SB UN,a za generalnu skupstinu UN 50+1 glas !!! Alo vecina prizna Kosovo,oni bez SB UN autamatski postaju clan UN. (petar, 28. oktobar 2012 20:21)A da bi taj predlog dosao u generalnu skupstinu mora da prodje savet bezbednodsti UN.Sto znaci da Rusija i Kina(za neku godinu clanovi ce biti Brazil,Indija i J.Afrika...)ne stave veto.Informisi se malo.To vazi i za Palestinu koju priznaju vecina clanica UN-a.A velika je i razlika izmedju Palestine i Kosova.Palestina ima istorijsko pravo da bude drzava,jer je u proslosti to i bila.

very funny

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina. (Ash, 28. oktobar 2012 20:28)Poradovali ste se pre vremena.Rusija i Kina ce sigurno staviti veto,ako to dospe u savet bezbednosti.To je odavno poznata stvar.Da nije tako taj predlog bi Amerikanci odavno podneli.Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.

marko

pre 11 godina

ovo dve su ti nezavisne države samo tako :) ovo su ti ove preostale kvazi države koje će ih priznati i to je to, ove koje drže do sebe, a i dalje ih ima, ih nikada neće priznati.

brax

pre 11 godina

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.
(nijebitnoime, 28. oktobar 2012 20:39)
tada je to bilo nezvanicno priznanje,samo da znate.

cirkus medrano

pre 11 godina

Ovi sa Papue kao priznaju pre 3 godine, pa u medjuvremenu zaborave, onda im Pacoli kupi kompjutere pa opet kao priznaju pa onda albanski agit-prop aktivisti to rastrube, pa onda posle par meseci ponovo lansiraju priznanje Papue kao novu vest... Te Papua tako vec po treci put priznaje albansku "republji" a dezurni albanski spineri po treci put pisu jedne te iste komentare... A tek ove "verbalne note"... Smesno.

Зоран

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.

Peca

pre 11 godina

Nova Gvineja je vec bila priznala, ne znam po koji put priznaje vec?!!
Usput, kakve veze ima da neki Burundi ili Dzibuti priznaje Kosmet, narocito Somalija, zemlja koja realno i ne postoji a zasto to sve sluzi, kada ionako u UN nece moci uci bez Rusije i Kine a nece imati nikakve ni odnose sa Haitijem, Dzibutije, Centra Africkom Republikom i slicnima!

r.

pre 11 godina

@Ash
Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Nema nikakvih vecina, polovina, jos 4 ili 44 priznanja nego samo ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. Dzaba vam jos "4 priznanja" i dzaba Pecoli gura pare u dzepove po Africi....

Stanko 555

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.

bezimena

pre 11 godina

Da ne bi proizvoljno nagadjali....
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.289.html:373284-Pristina-ce-tesko-do-medjunarodnih-foruma

hm

pre 11 godina

i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23)

Ukinu veto ?!?! Aj' na stranu sto ne znam sto to znaci ukinuti veto. Uglavnom, ne mogu uloziti veto na priznanje, jer se tu mnogo ne pita savet bezbednosti, vec vecina u skupstini UNa. Dakle, sto imaju vise drzava koje ih priznaju to ce pre doci do priznanja i od strane UN-a.

nijebitnoime

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=22&nav_category=640&nav_id=399724

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.

Ash

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina.

Maxi

pre 11 godina

Pa ovo je neki novi hit u diplomatiji "verbalno priznanje". Inace na ono Kosovo moze da ceka mogu samo da se nasmejem. Sta da ceka ? Kada bez obzira na sve moraju Rusija i Kina da potvrde, ni Palestina nemoze u UN bez pristanka Amerike.

bob

pre 11 godina

"i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23) ""
=========================================

Mozes li nama neznalicama dati link gde pise da su Rusija i Kina bas stavili VETO, ali ne mesaj to sa cinjenicom da nisu priznali Kosovo

Gjeto 11

pre 11 godina

Hvala Burundi!
Istina je da priznanje Kosovo kao nezavisna drzave ne ide bas kako je ocekivano, ali ipak ide! Broj drzava koje su priznale i one koje nameravaju da priznaju Kosovu, kao nezavisna drzava, raste! Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!

Ash

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina.

Gjeto 11

pre 11 godina

Hvala Burundi!
Istina je da priznanje Kosovo kao nezavisna drzave ne ide bas kako je ocekivano, ali ipak ide! Broj drzava koje su priznale i one koje nameravaju da priznaju Kosovu, kao nezavisna drzava, raste! Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!

bob

pre 11 godina

"i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23) ""
=========================================

Mozes li nama neznalicama dati link gde pise da su Rusija i Kina bas stavili VETO, ali ne mesaj to sa cinjenicom da nisu priznali Kosovo

Mirko

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.

Paulinjo

pre 11 godina

Koja je fora da mnogi komentatori misle da se glas Papue Gvineje računao više puta? Ne nadajte se. Upišite na google - Who recognized Kosovo - dobićete nekoliko sajtova sa tačnim imenom države i datumom kad je koja zemlja priznala Kosovo. Papua NG je priznala Kosovo tek sada. Možda ste je pomešali sa običnom Gvinejom - državom u Africi ili Gvajanom ili Gvinejom Bisao (portugalska bivša kolonija). Nekoliko zemalja ima to gvineja u nazivu jer ta reč znači zemlja, a francuski i portugalski kolonisti nisu izgleda bili naročito inventivni u davanju imena. U svakom slučaju Papua Nova Gvineja pominje se sada prvi put kao 93 država. I nije to usmeno već dokumentovano priznanje. Možete da proverite.

nijebitnoime

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=22&nav_category=640&nav_id=399724

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.

hm

pre 11 godina

i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23)

Ukinu veto ?!?! Aj' na stranu sto ne znam sto to znaci ukinuti veto. Uglavnom, ne mogu uloziti veto na priznanje, jer se tu mnogo ne pita savet bezbednosti, vec vecina u skupstini UNa. Dakle, sto imaju vise drzava koje ih priznaju to ce pre doci do priznanja i od strane UN-a.

logicno

pre 11 godina

Pa posle izjave Nikolica da nam nisu neprijatelji drzave koje priznaju Kosovo juce u SKoplju,ocekujem da ce sledece putovanje biti u Burundi na rakiju!SRAMOTA!!!

pravo

pre 11 godina

Veto vazi za SB UN,a za generalnu skupstinu UN 50+1 glas !!! Alo vecina prizna Kosovo,oni bez SB UN autamatski postaju clan UN. (petar, 28. oktobar 2012 20:21)A da bi taj predlog dosao u generalnu skupstinu mora da prodje savet bezbednodsti UN.Sto znaci da Rusija i Kina(za neku godinu clanovi ce biti Brazil,Indija i J.Afrika...)ne stave veto.Informisi se malo.To vazi i za Palestinu koju priznaju vecina clanica UN-a.A velika je i razlika izmedju Palestine i Kosova.Palestina ima istorijsko pravo da bude drzava,jer je u proslosti to i bila.

Зоран

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.

patetika

pre 11 godina

Kako samo albanski agit-komentatori klikaju na "ne preporučujem" ispod komentara koji demantuju njihova amaterska spinovanja... Komedija. Baš kao što je komedija i ovo treće po redu priznanje od Papue... Kada bi se neko ozbiljno pozabavio tim priznanjima i utvrdio koliko ih je pravih, na kraju ih ne bi bilo ni 40tak.

Lazarenko

pre 11 godina

Pa dobro, sto bi "komsije" rekle "zrno po zrno - pogaca". Ako ih Papua Nova Gvineja prizna jos jedno 15-ak puta, eto njih u UN do Nove Godine :)

mkk

pre 11 godina

eee ako su nova gvineja i burundi priznali onda to stvarno znaci nesto.pod hitno dizite ruke od kosova i gas prema eu.evo cekaju nas,spremili leba i so

Beogradjanin

pre 11 godina

Da li smo mi Srbi kolektivno drogirani ili sta je u pitanju ne znam, ali je cinjenica da je Kosovo nezavisna drzava koju polako priznaje sve vise drugih nezavisnih drzava... Uostalom da UN priznaju Kosovo, bilo bi bolje i nama, kako mi se cini. Mozda bi se konacno otreznili i prestali da slusamo one koji nam pricaju bajke i vode nas u propast mazicu nam oci tim Kosovom.
Sto se tice Gvineje koja je "vec priznala", nije tacno, Papua Nova Gvineja je priznala tek sada, a ranije su priznale Gvineja i Gvineja Bisao, mozda je neko pomesao zbog toga. Sto se ove dve drzave tice, one su nezavisne drzave i smesno je sporiti njihov glas u UN, kao i njihovu nezavisnost i snagu. To je nebitno, jer glas u UN je glas, a broj priznanja raste li raste, polako ali sigurno. Mozemo mi da se ljutimo i da nam se na svidja, mozemo da podsmevamo drzave za koje neupuceni nisu ni culi iako neke imaju vise stanovnika od nas, ali cinjenica je da mi sami sebe guramo u propast i zivimo u bajci umesto u realnosti.

Maxi

pre 11 godina

Pa ovo je neki novi hit u diplomatiji "verbalno priznanje". Inace na ono Kosovo moze da ceka mogu samo da se nasmejem. Sta da ceka ? Kada bez obzira na sve moraju Rusija i Kina da potvrde, ni Palestina nemoze u UN bez pristanka Amerike.

cirkus medrano

pre 11 godina

Ovi sa Papue kao priznaju pre 3 godine, pa u medjuvremenu zaborave, onda im Pacoli kupi kompjutere pa opet kao priznaju pa onda albanski agit-prop aktivisti to rastrube, pa onda posle par meseci ponovo lansiraju priznanje Papue kao novu vest... Te Papua tako vec po treci put priznaje albansku "republji" a dezurni albanski spineri po treci put pisu jedne te iste komentare... A tek ove "verbalne note"... Smesno.

Sasa

pre 11 godina

Za clanstvo u UN potrebna je preporuka SB-a bez obzira na broj prizanja..a za preporuku je potrebno da svih 5 sila budu za ..sto je malo verovatno

Stanko 555

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.

Peca

pre 11 godina

Nova Gvineja je vec bila priznala, ne znam po koji put priznaje vec?!!
Usput, kakve veze ima da neki Burundi ili Dzibuti priznaje Kosmet, narocito Somalija, zemlja koja realno i ne postoji a zasto to sve sluzi, kada ionako u UN nece moci uci bez Rusije i Kine a nece imati nikakve ni odnose sa Haitijem, Dzibutije, Centra Africkom Republikom i slicnima!

very funny

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina. (Ash, 28. oktobar 2012 20:28)Poradovali ste se pre vremena.Rusija i Kina ce sigurno staviti veto,ako to dospe u savet bezbednosti.To je odavno poznata stvar.Da nije tako taj predlog bi Amerikanci odavno podneli.Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.

junai

pre 11 godina

Priznaće svi nesvrstani čim im Albanci pokažu snimak iz Kruševca... i reagovanje FSJ, ogledalo naše kulture. (pero, 28. oktobar 2012 20:21)Kakve veze ima fudbalska utakmica sa Nesvrstanima.Narodi nesvrstanih zemalja nisu zaboravili ko je bio kolonizator.Nisu zaboravili svoje ugnjetivace.I vrlo dobro znaju ko su im u istoriji bili prijatelji,a ko neprijatelji.

r.

pre 11 godina

@Ash
Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Nema nikakvih vecina, polovina, jos 4 ili 44 priznanja nego samo ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. Dzaba vam jos "4 priznanja" i dzaba Pecoli gura pare u dzepove po Africi....

mario

pre 11 godina

pametan čovjek se raduje tuđoj sreći, to daje dobar stimulans da i sam napravi nešto dobro...
a srbi se već 20 godina samo naslađuju tuđoj patnji....

i na kraju, svi idu naprijed, samo srbija tapka na mjestu

KG

pre 11 godina

Malo informacija za "neupucene patriJote" koji potcenjuju ove zemlje:
Kraljevina Burundi: 27834 km2, 8 750 000 stanovnika - vise stanovnika od Srbije
Papua Nova Gvineja: 462840 km2, 6 300 000 stanovnika - 6 puta veca od Srbije
Nisu to male i beznacajne drzave.
Nasa je navika da se podmevamo svima. Ovo se u psihologiji zove "kiselo grozdje".
Uostalom velicina drzave nije vazna, sve imaju isto po JEDAN glas u UN.

agim

pre 11 godina

Mene licno boli ..... da li je Kosovo u UN ili nije.Svajcarska je postala clanica UN tek pre dvadesetak godina,do tada je bila drzava posmatrac sta Kosovo ima pravo da postane posle jos SITNIH cetiri priznanja koja su vec najavljena iz nekoliko drzava tj treba samo sacekati procedure.Da podsetim dusmane koji pucaju iz inata da drzava Tajvan NIJE clanica UN ali ucestvuje na olimpijskim igrama sta ce biti slucaj i sa drzavom Kosovo cim postane DRZAVA posmatrac.Ovo ne moze da sprece ni diktature Rusija i Kina,koje uzgred receno i ne zasluzuju da budu u UN a kamoli u SB jer KRSE povelje UN o ljudskim pravima(nek me neko demantuje ako nije istina).
Za mene je vazno da je Kosovo nezavisno od Srbije i zo ne zbog nekog inata vec zbog srpske zlocinacke politike.Do 1999 godine nisi kao Albanac mogao ni jednom da prodjes ulicom a da te ne maltretiraju srpski policajci,veoma cesto si dobio i batine ako im nisi dao "dzeparac" ili platio neko peceno pile.Sada smo slobodni,mozemo da se setamo 24sata dnevno i to bez straha da ces biti napadnut ili maltretiran od srpske policije. I nemojte kriviti ni Nato ni UCK ni Thacija sto ne upravljate vise Kosovo,pravi krivci su vam na prvom mestu SANU,Milosevic,Seselj,Rankovic itd.
Evo vidite koliko muka smo imali da se oslobodimo i da postanemo nezavisni OD Srbije,zamislite samo da li bi nam to uspelo da nije bilo Milosevica,Seselja,tigrova sakala itd..Nebi imali ni TEORETSKE sanse.
Zato ponavljam,idite kod pravih krivca a ne kod zrtve.

ne zelim da cujem

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.
(Зоран, 28. oktobar 2012 21:39)

A jesi cuo za SAD, VB, Italiju, Francusku, Nemacku, Poljsku, Cesku, Kanadu, Japan........itd.itd. Nisi ni za njih cuo?

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

" ...ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. ....
r., 28. oktobar 2012 20:59)

Kapiraš li ti srpski spinatoru i obmanjivaću da na preporuku ne postoji veto nego samo na odluku? I da, 2/3 članova skupštine će biti dovoljno ... i koliko god Kosovo ne bilo priznato, srpsko više neće biti a to je nama važnije od članstva u UN., u stvari ako nisi dobro razumio, to nam je najvažnije a to već imamo. :-)

Miladin

pre 11 godina

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?
(Anon, 29. oktobar 2012 00:26)

Isto pitanje moze da se postavi i na ovaj nacin: Ako je Srbija nezavisna drzava, zasto nema svoju policiju, carinu, druge drzavne organe i nikakvu vlast na teritoriji Kosova? Citam zlobne komentare iz Srbije na priznanja Kosova od strane ove dve drzave i vidi se jad i beda, nemoc i frustriranost! Ostali su samo zajedljivi komentari na internetu, nece Srbiji pomoci ni ruski ni kineski veto u sprecavanju da Kosovo postane clanica Ujedinjenih nacija, ajde da se kladimo!

Gjeto 11

pre 11 godina

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.
(Goran, 29. oktobar 2012 08:38)

Gorane! Za albance, i ako nijesu izmislili elixir vecnog zivota, vrijeme ima veliki znacaj, ali berba jabuka ili grozdja ne pocne u proljece, nego kad za todolazi vrijeme!

Ja sam rekao da priznanje Kosova kao nezavisna drzava ne tece kako je planirano, ali priznanje na racun Kosovo kao nezavisna drzava ipak dolaze, a to je najvaznije! Do sada, od skoro 5 godine, od kada je Kosovo proglasio nezavisnot, tu nezavisnot je priznala 93 drzava, a nije smak sveta ako se ceka jos 5 sledecih godina, pa sigurno, najmanje jos 40 drzava ce priznati drzavu Kosovo!
Kosovo se ne zuri i ne bih trebalo da ona zuri, narocito sada kada je put trasirano a zato ima punu podrsku od znacajne drzava svijeta!
Ko se zuri taj se... `90 tihi godina, Srbija se borila za nesto vece nego sto ima sada! Gdje su sada te "srpske krajine", gdje je Crna Gora, gdje je Kosovo, gdje je izlazak na more...?! Gdje je YU a sta je sada sa Beogradom, nekada glavnom gradom YU...?!
Na kraj do kraja, nek se zuri kome se zuri! Kosovo se ne zuri, a ima puno razloga da se ne zuri, jer se ipak okrece na korist te nove drzave u starom kontinentu!

wiener

pre 11 godina

kosovo moze postati clan ujedinjenih nacija uprkos otporu stalnih clanova saveta bezbednosti samo ako dve trecine clanova glasa za to, tako da se manite gluposti. samo neka kosovo trosi pare na podmicivanje ovih umesto na svoj narod.

Zoran

pre 11 godina

@nijebitnoime, Svaka ti cast na linku. Da ima imalo pravde na ovom svetu dobio bi i neku nagradu za ovaj link. Na zalost neko je placen da obmanjuje narod svaki dan.

marko

pre 11 godina

ovo dve su ti nezavisne države samo tako :) ovo su ti ove preostale kvazi države koje će ih priznati i to je to, ove koje drže do sebe, a i dalje ih ima, ih nikada neće priznati.

Kosovastar

pre 11 godina

ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.
(fahrudin, 29. oktobar 2012 08:46)

Albanci to znaju PERFEKTNO kao sto znaju da sa 97 glasova u UN dobijaju mesto u UN kao DRZAVE POSMATRACA kao i Sveta Stolica ili nekada Svajcarska, Austrija, Kuvajt i td. Za takav status nema preporuke Saveta Bezbednosti gde Rusija ima veto vec prosta vecina clanica UN. Tako Kosovo dobija mogucnost da u UN ima neku tablicu gde pise Republika Kosovo (bez zvezdica), moze ucestvovati u raspravama u Generalnoj Skupstini, moze sponzorisati rezolucije UN, odrzati govore u UN, ucestvovati u raznim telima kao tsto je Medjunarodni sud o zlocinima i td. Kosovo dakle takvim statusom moze tuziti neku drzavu (recimo Srbiju) da je pocinila zlocin ili genocid.

mikša

pre 11 godina

Kosovo je nezavisno od Srbije. Čak i da ne prizna većina članica UN i dalje će biti nezavisno od Srbije. Srbija diplomatskim putem ne može da vrati Kosovo, može samo ratom i to da etnički očisti celu teritoriju. To je jedini način ali nemoguć način u 21 veku. Nije ni Tajvan nezavisan ali nije ni deo sistema Kine niti će biti deo Kine bar dok se ne promeni politički sistem u Kini. Što duže bude trajalo ovako verovatno neće se ni desiti da Tajvan bude deo Kine bez obzira na sve. Novije generacije smatraju sebe Tajvancima, a ne Kinezima. To ide jednim nepovratnim putem baš kao što i Kosovo ide nepovratnim putem, sporo ali ne menja pravac. Vreme radi za njih.

ja

pre 11 godina

kazu neki da rusija mece dopustit clanstvo. Pa zasto su onda dopustili da vas izbace iz un i da vas bombardiraju? oni su vam prijatelji samo u vasoj masti

jaroslav

pre 11 godina

jadna srbadijo,taman da i ne prizna kosopvo više niko,nikad ga nečete imati!!!
a kruz 10 godina ode i vojvodina,mozda i sandžak!!!

Gradjanin

pre 11 godina

@dzabe im sve to, dok nisu u UN oni ne postoje na karti sveta
(stefan, 28. oktobar 2012 21:10)

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).

faton

pre 11 godina

Priznanja dolaze sa ili bes Srbije i njene takozvanih prijatela iz Nesvrtanih Drzava koje rusu jednog iza drugog diktatora.

Mi na Kosovu se radujemo za svaka nova priznjana i to nema veze iz kojih Drzava dolaze i ako u svetskim Kartama imaju oblik Tacke.
Neke niti ne znaju gde se nalazimo ili za nas culi ali da budemo iskreni isto vazi i sa Srbijom.

Ako se samo setite Srbija je sve ucinila da zaustavi priznanja od povucenja Ambasadora, pa pretnjama svakim drzavama da ce politicki prekinuti veze, lazima da ce sada Jeremic u UN jos vise pojacavati Nepriznanja itd. itd.

A na kraju svidjalo se ili ne i mi kao Drzava idemo dalje.

A Srbije mi je zao jel je sada iz Iluzije prosla u Dezoluziju.

Pera

pre 11 godina

Jos malo pa ce broj zemalja koje su priznale Kosovo biti veci od broja onih koje ga nisu priznale.
Vec zamisljam ironiju sudbine: Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

brax

pre 11 godina

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.
(nijebitnoime, 28. oktobar 2012 20:39)
tada je to bilo nezvanicno priznanje,samo da znate.

Nema tu...

pre 11 godina

Kad te prizna Amerika završio si posao! To je današnja imperija i stvari su tu čiste. Nekad rimsko, otomansko, makedonsko, a danas američko carstvo upravlja svetom. Sve ima svoj kraj ali ne računajte na kraj ove imperije za vašeg života. Ne mora biti da su oni đavoli, a ostatak sveta nevini anđeli i žrtve. Ne mora biti ni da morate da im se priklonite da biste bolje prošli, ni da biste time bili prodane duše i prazne ljušture. Samo razumite vreme, ambijent i kontekst. Gledajte iza horizonta

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...
(Rade, 29. oktobar 2012 13:29)

Tako je Rade, lepo si naveo, čak si bio i skroman jer bilo je toga i puno više, samo si stranu fulao jer sve ste to napravili Vi, Srbi, i ne samo na Kosovu nego i u HR i BiH. Ne zaboravi i ne falsifikuj činjenice. A najbolja ti je ova o pljački poduzeća! Hahaha pa jel gledaš ti Insajder čovječe? Jel ti vidiš što vi radite i što vam vaši rade. Pa tako vas ni Albanci nisu nikada opljačkali. A što se tužbe tiče, sugeriram ti da nas tužiš iako nismo član UN-a. Neka se svet malo podsjeti na srpska „junačka“ dela 1999. , samo izvoli …

bezimena

pre 11 godina

Da ne bi proizvoljno nagadjali....
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.289.html:373284-Pristina-ce-tesko-do-medjunarodnih-foruma

komsija

pre 11 godina

Mic po mic cic,komsije samo se vi rugajte Jeremic se polomise putujuci upravo kod ovih drzava da ih nagovara da ne priznaju KOSOVO REPUBLIK,svake te banane drzave koje nazivate do skoro su vam bile bratske sve dok nisu priznale nasu drzavu a cim priznaju onda plunete po tim drzavama,idemo dalje

Bocajlo

pre 11 godina

Ma kakve bre ima veze sta Srbija hoce po pitanju Kosova. Kosovo ide svojim putem i tu Srbija samo jos moze po malo da mu podmece noge, a i to je oroceno.

Posmatrac

pre 11 godina

Gospodo patriJote, meze te se ismevati koliko hocete ali cinjenica, za razliku vasih imaginarnih vojnih pobeda, da su Albanci na Kosovu dobili rat a ne samo boj. Vijno, demogravski i politicki (podrskom vecine svetskih sila) oni su osvojili Kosovo. Jedino ratom i proterivanjem Albanaca Srbija bi mogla povratiti Kosovo, a u takvom poduhvatu ne bi dobila podrsku cak ni Kine ni Rusije.
Onog dana kada vecina zemalja prizna Kosovo ono ulaz u UN bez ikakvog glasanja u SB. Vreme radi za Albance. Vama patrijote ne preostaje nista vise do sarkasticnih komentara i kiselog podsmeha.

Pera

pre 11 godina

@fahrudin,
Ja smatram da moja zemlja ima pravo na buducnost dok ti smatras da treba da se drzimo proslosti, jel mislis da si zbog toga veci patrota od mene? Kosovo je izgubljeno, zmurenjem necemo postici nista. Onaj ko nije u stanju da se integrise u zajednicu, biva izopsten. Tako je sa malom decom kad se igraju, tako je sa EU. A nasa prirodna zajednica jeste Evropa, ne Azija.
Samo ljudi koji nikada nisu izasli iz Srbije veruju u mit o bratskim narodima Rusije i Kine koje brane Srbiju od nepravde. Oni koji su videli malo sveta, znaju da 90% Rusa pojma nema ni gde je Srbija ni ko su Srbi, o bratsktvu da ne pricam. Sve je ovo za njih "bivsi SSSR blok", iznenade se kad cuju da nismo bili pod njohovom cizmom. O Kinezima da ne pricam, tek oni pojma nemaju. Oni ne znaju ni evropske nacije, mi smo svi za njih Evropljani. Pa tako i njihovi predstavnici, ako se njihovi interesi poklope sa nasim, sprecice priznanje a mi cemo ih ovde slaviti i uzdisati u nebesa. Ako nemaju nista od toga, nece nas braniti. Zasto bi?

Albanac

pre 11 godina

E uskoro jos jedna Drzava puno pravna clanica UN . Sa Novom imenom i vise od 2000 Godina imenom Republika DARDANIA a sa sadasnjom imenom " KOSOVO "koja .. Tada ce ALBANSKA NACIA Slaviti Uspeh...

Neko spolja

pre 11 godina

Verbalna nota o priznanju? "...'De si bre Pacoli...", (Poznato je, da je u Burundiju osim engleskog i nekolicine lokalnih jezika i srpski službeni jezik), "...ona večera juče bila mnogo dobra... zahvali se Tačiju što je sredio one minobacače... ma naravno, evo priznali smo Kosovo, samo da nađemo neki printer da odštampamo...". Šalu na stranu, Priština radi, lobira, a mi? Ponedeljkom uveče cela nacija dobija proliv, kada gleda kakve gromade od ljudi nam spašavaju Kosovo i naše ljude dole. Divota jedna.

Belan

pre 11 godina

Dragi Srbi sada vidite da trebate zaboraviti Kosovo, jer je nezavisna država, a što se tiče severnog dela Kosovo gde žive pretežno Srbi, taj deo bi Albanci dali Srbiji ali ne daju Evropljani i NATO, zato dragi Srbi zaboravite Kosovo kao da nikad nije bilo pod Srbijom.

aljbanski placeni spiner

pre 11 godina

Izgleda da su Jeremica samo ovako mogli da drze na mestu, pa da ostali imaju slobodne ruke oko lobiranja i da eventualno u njegovom mandatu Kosovo dobije status clanice u UN. Smesne li sudbine :)

Mirko

pre 11 godina

A kakva je to fora sa primanjem kosova u UN? Sta, ako nije clan UN znaci da drzava ne postoji?
Koliko se secam, ni ova nasa zemlja kako god se zvala, nije bila clanica UN od 92 do 2000 pa jel neko hoce da kaze da tad nije ni postojala?

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je Srbija redovito podržala i podržava Palestinu na putu u UN? To mi se čini kontraproduktivno i kontradiktorno u odnosu na Kosovo..

Goran

pre 11 godina

Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!
(Gjeto 11, 28. oktobar 2012 19:45)

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.

brzi

pre 11 godina

Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (very funny, 28. oktobar 2012 21:10)

Ali Pačestina nema ugljena i ruda. A najbitnije, Palestina se umesto americi obratila Rusiji, zato je i nema u UN. Amerikanci su uvjek tamo kde je posao, što znači novac, a novac otvara sva vrata.

slowhand

pre 11 godina

Šta više reći? Kad su i Papua i Burundija shvatile da je Slovenija (prva priznala Kosovo a prethodno slala tone banana u Trepču) u sadašnjoj krizi dobila vanredni kredit od 2 milijarde $ od Američkih prijatelja, nisu ni okom trepnule jer priznanje Kosova je od životne važnosti za njih....
Polako, bez guranja, svi dobijate kredite, potpišite prvo levo izjavu o saradnji pa onda polako prema blagajni.....
Štamparija radi u 3 smene a CAN $ je trenutno jači od US $.....

smarate

pre 11 godina

Kako su samo dezurni albanski aktivisti nervozni sto je provaljena ova njihova amaterska podmetacina sa Papuom Novom Gvinejom ili sto ne prolazi ovo njihovo "kreativno" tumacenje primanja u UN.
Nego, ako Srbija nije bitna, ako nije bitno ni clanstvo u Un-u, ako ste nezavisni i suvereni i ostalo bla, bla... Sta dezurate onda ovde i pisete na desetine komentara, klikate kao blesavi na "ne preporucujem/preporucujem", podpisujete komentare srpskim nadimcima i to tako godinama? Da li ovde ima i jedan komentar Bugara, Makedonaca ili Hrvata u kojima dokazuju da su nezavisni? Ne. Zato sto su oni i stvarno nezavisni dok se ta albanska nacionalisticka i mafijaska paradrzava moze u najboljem slucaju okarakterisati kao marionetski protektorat.
Posto smo iste ovakve komentare koje danas pisu Albanci, citali i prosle godine i pretprosle a bice da cemo citati i sledece i one tamo i one posle o "jos par priznanja i Kosovo je u UN", "hvala Papui na priznanju", "sta fali Tajvanu", "mnogo smo nezavisni i suvereni"...

Bob Rock

pre 11 godina

Izdrzite srbi jos malo, evo amerika propada, samo sto nije, a onda ce nam braca rusi vratiti svete srpske zemlje, kosovo, krajinu i tokio....

Borba za srbiju do poslednjeg dinara u dzepu poslednjeg srbina...

Nenad

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.
(Stanko 555, 28. oktobar 2012 20:34)

A Tajvanu je kao lose?

gde me nađe

pre 11 godina

Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

ovo je najgori crnjak koji može da se desi!!!!

zoki

pre 11 godina

@Jole @pastorak. Mislio sam da su u Srbiji ljudi bolje obrazovani na polju geografije od Amera. Papua NG je nezavisna država, a zapadni deo tog ostrva je Tanah Papua (u Suhartovo doba Irian Jaya) - koja jeste u sastavu Indonezije (čine je 2 provincije, Papua i West Papua). Istočni Timor se odavno odvojio od indonežanskog zapadnog Timora i postao nezavisna država (uzgred, deo je grupacije ostrva zapadno od Papue).

enver hodza je imao bolju propagandu

pre 11 godina

Vest iz 2009. godine kao i komentari istih ovih Albanaca koji se i sada javljaju:

"Papua Nova Gvineja priznala Kosovo
Opoziciona Alijansa novo Kosovo saopštila je da je Papua Nova Gvineja priznala nezavisnost Kosova.
ANK dodaje u saopštenju da je to priznanje rezultat lobiranja lidera ove stranke Bedžeta Pacolija, prenela je Televizija Klan Kosova. Pismo o zvaničnom priznavanju biće predato Ministarstvu spoljnih poslova Kosova u januaru 2009. kaže se u saopštenju."

"Dogodine u UN a Srbija neka se misli koju ce rupu najpre da zakrpi. ekrem, 22. decembar 2009 23:17"

"65, idemo dalje. Kosovar, 22. decembar 2009 18:34"

"S I T N O O O O !!! Jos 25 novih priznavanja, i Kosovo u UN Nemanja, 22. decembar 2009 20:18"

itd.

U 2009. Papua je bila 65. koja je priznala "drzavu kosova" i "samo sto nisu" postali clan UN-a.
Tri godine kasnije, tj. 2012. su Albanci u maju lansirali ovu vest i jos jedanput u oktobru i ponovo "samo sto nisu" u UN-u. a Papua je sada 93. koja je priznala "drzavu kosova".

Smesno je sve to.

Anon

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.
(Mirko, 28. oktobar 2012 23:32)

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?

jeftina propaganda

pre 11 godina

na stranu papua i burundi ali bi bilo zanimljivo cuti koliko zaradjuju i ko tacno angazuje ove albanske spinatore koji se javljaju na svaku vest u vezi kosova? a tek sto su mnogo "ljukavi" sa ovim potpisivanjem sa "mirko", "marko", "milos" itd.

Mirko

pre 11 godina

ako i ne bude prihvaceno kao clan Ujedinjenih Nacija, Kosovo ce se verovatno u jednom trenutku pridruziti posmatracima (non member states) kao Vatikan i Palestina. Sta fali tome?
http://www.un.org/en/members/nonmembers.shtml

fahrudin

pre 11 godina

@Pera
Razumem da neki sporije kapiraju ili da moraju da odrade dnevnu normu komentara jer inace nista od honorara, ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.

mikan

pre 11 godina

"Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Francuska, Turska, Albanija, Kosta Rika i Avganistan priznale prve 18. februara 2008."
--------------------------------------------
Kojeg li cudnog skupa .... a mozda i nije cudan na drugi pogled?

au

pre 11 godina

kakve veze ima ko je priznao ? pa od Srbije sigurno nece dobiti priznanje zbog toga sto su ih priznale I Burundi I PNG. Ovo su vesti za unutarpoliticku upotrebu Albanaca sa Kosova I za nas su bitne manje od situacije sa vodovodom u Urosevcu.

Pjanovic

pre 11 godina

Mlogo sam se potresao, al ne zbog priznanja... http://www.youtube.com/watch?v=TwmfzTfyXOc
I sad Kesic, zbog Nove Gvineje vrste Papua, mora da menja tekst pesme.

Bran

pre 11 godina

Ovde ne rastu banane već cvetaju Kosovski božuri, iz kostiju Srpskih junaka.Papuanci će možda dobiti bananu za ovo,ali džaba im trud, za Srpsku zemlju se pita isključivo Srbin, po Ceru, Bregalnici, Kumanovu,Kosovu...svuda gde je pala naša krv...

Nuntius

pre 11 godina

Granicu izmedju Madjarske i Srbije iz 1918 god. Vatikan je priznao 1968 god. tako sto je Suboticu proglasio za biskupiju odvojivsi je od Madjarske biskupije u Kaloci. Toliko o Vatikanu i njegovoj zurbi sa priznanjima. Svoje diplomatske aktivnosti Vatikan ne kaci na veliko crkveno zvono, niti mu je cilj da stvara animozitete izmedju strosedelackih katolika i drzavne ortodoksije u Srbiji.

4channer

pre 11 godina

Za prijem u članstvo UN nije dovoljna natpolovična većina glasova u Generalnoj skupštini, kako tvrde pojedini potpuno neupućeni komentatori, već i pozitivna preporuka Saveta bezbednosti UN. Valja,katkad, pročitati i šta kaže Povelja UN. Član 4, tačka 2. Povelje Ujedinjenih nacija glasi: "Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti." http://pescanik.net/2010/02/srbija-i-prijem-kosova-u-un/ Čisto sumnjam da će takvu preporuku Saveta bezbednosti UN Kosovo ikada dobiti. Ukratko, Kosovo nema gotovo nikakvih šansi da postane član Ujedinjenih Nacija, sviđalo se to nekome ili ne. Inače, Papua Nova Gvineja je, navodno, već priznala Kosovo 2009. godine: http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=399724

parlament

pre 11 godina

Pa ako imaju parlament,skolstvo i ostalo,ne znaci da su samostalni kao drzava.Mozemo i mi u nasem gradu da sami proglasimo parlament,skolstvo i slicno, pa nismo samostalna drzava ,jer nas ne priznaje UN.Tako i sa Kosovom.

slowhand

pre 11 godina

Jel beše završena ona katedrala Sv. Mati Tereze u Prištini? E tad će da sadašnji papa pošalje svog izaslanika na teren a u međuvremenu priznanje Vatikana jok.....

Anchyka88

pre 11 godina

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).
(Gradjanin, 29. oktobar 2012 01:01)


Rusi nisu imali sta da glasaju, jer je to uradio NATO mimo SB UN. A cutali su jer su Ameri trpali suske pijanom Jeljcinu! ;)

analiticar amater

pre 11 godina

Ovo brojanje "priznanja" o priznanja je visa matematika za Pacolija i ekipu, pa poceli duplo da broje i da zabroavljaju koga su vec ubrojali.

Veliko je pitanje da li uopste ima 90 drzava koje su i cule za njih, a kamoli ih priznale, ogromna vecina tih priznanja je na casnu rec.

Ovo im sada treba pred dolazak Klintonove da pokazu kako oni eto lobiraju i imaju uspeha, nije da bas sve Amerikanci rade za njih.

I ajte molim vas, ko jos udeljuje priznanja vikendom, pa ni u Burundiju to ne rade.

Ako vam nije vazna Srbija, sto se onda toliko komentarisete ove vesti, hvalite se svojim lazim - potreba samo onih koji misle da ce 100 putaponovljena laz biti istina i nesigurni u svoj status.

Cak i da vas sve zemlje sveta "priznaju", priznanja sama po sebi nista ne znace, drzave se stvaraju i nestaju, nekada davno su SFRJ, Ceska, SSSR bile priznate, pa su se raspale....prema tome prestanite da lazete pre svega smi sebe

OLIVER

pre 11 godina

Pitajte Srbe sa Kosova dali zele ziveti na Kosovu koje Srbija nikad kao drzvau priznati nece ili sever Kosovo kao deo Srbije sa priznatom drzavom Kosovo.

rr.

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
A kapiraš li ti albanski spinatoru i obmanjivaću da se preporuka Saveta betbednosti donosi JEDNOGLASNO te samim tim preporuka da ta vaša "država" dobije članstvo neće ni stići do Generalne skupštine na glasanje.

Rade

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
Proterani i ubijeni Srbi su CINJENICA i mozes ti da zamenjujes teze do sutra. Preduzeca na Kosovu su ogromnom vecinom gradile firme iz ostatka Jugoslavije a najvise iz centralne Srbije jer i tada kao i sada niste ni radili ni placali poreze i morao je neko da vas izdrzava. Zna se ko je vlasnik tih preduzeca i tu vasa mafijaska "privatizacija" nece nista promeniti. Kriminal na severu je realnost ali je sitan u odnosu na krimional na ostaku Kosova i u odnosu na milione koje su "zaradili" vasi "oslobodioci" kao sto su Taci ili Haradinaj. Bilo bi dobro da i Albanci naprave neki Insajder da se najzad otkriju tokovi novca, ko je od zapadnjih politicara dobio pare za lobiranje, koliko je dobio Voker za pozorisnu predstavu u Racku, koliko se ugradila Madlen Olbrajt, koliko su dobile lobisticke firme po Americi, novinari... To bi tek bio serijal a i krajnje je vreme da najzad ugledate vase pravo lice i kako ste se docepali Kosova.

Rade

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...

Bagzi

pre 11 godina

Nesto razmisljam. Daleko je PNG. Verovatno tek sad stiglo ono priznanje iz 2009. Po starom papuanskom obicaju priznanja se salju golubovima, a ovaj sto nosio pismo se zagubio. Sreca pa Pacoli,, izlobirao " sa jos milion-dva pa se Papuanci potrudili da ga nadju i ponovo upute na Kosovo.
P.S. Jos ne mogu da verujem da sam preporucio komentar koji je napisala bezimena ;)

Gjeto 11

pre 11 godina

Hvala Burundi!
Istina je da priznanje Kosovo kao nezavisna drzave ne ide bas kako je ocekivano, ali ipak ide! Broj drzava koje su priznale i one koje nameravaju da priznaju Kosovu, kao nezavisna drzava, raste! Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!

patetika

pre 11 godina

Kako samo albanski agit-komentatori klikaju na "ne preporučujem" ispod komentara koji demantuju njihova amaterska spinovanja... Komedija. Baš kao što je komedija i ovo treće po redu priznanje od Papue... Kada bi se neko ozbiljno pozabavio tim priznanjima i utvrdio koliko ih je pravih, na kraju ih ne bi bilo ni 40tak.

Peca

pre 11 godina

Nova Gvineja je vec bila priznala, ne znam po koji put priznaje vec?!!
Usput, kakve veze ima da neki Burundi ili Dzibuti priznaje Kosmet, narocito Somalija, zemlja koja realno i ne postoji a zasto to sve sluzi, kada ionako u UN nece moci uci bez Rusije i Kine a nece imati nikakve ni odnose sa Haitijem, Dzibutije, Centra Africkom Republikom i slicnima!

Зоран

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.

pravo

pre 11 godina

Veto vazi za SB UN,a za generalnu skupstinu UN 50+1 glas !!! Alo vecina prizna Kosovo,oni bez SB UN autamatski postaju clan UN. (petar, 28. oktobar 2012 20:21)A da bi taj predlog dosao u generalnu skupstinu mora da prodje savet bezbednodsti UN.Sto znaci da Rusija i Kina(za neku godinu clanovi ce biti Brazil,Indija i J.Afrika...)ne stave veto.Informisi se malo.To vazi i za Palestinu koju priznaju vecina clanica UN-a.A velika je i razlika izmedju Palestine i Kosova.Palestina ima istorijsko pravo da bude drzava,jer je u proslosti to i bila.

Stanko 555

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.

r.

pre 11 godina

@Ash
Prema statutu UN-a, (članak 2, paragraf 4) primanje novih članica u UN zavisi od odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preporukom od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Nema nikakvih vecina, polovina, jos 4 ili 44 priznanja nego samo ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. Dzaba vam jos "4 priznanja" i dzaba Pecoli gura pare u dzepove po Africi....

Ash

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina.

cirkus medrano

pre 11 godina

Ovi sa Papue kao priznaju pre 3 godine, pa u medjuvremenu zaborave, onda im Pacoli kupi kompjutere pa opet kao priznaju pa onda albanski agit-prop aktivisti to rastrube, pa onda posle par meseci ponovo lansiraju priznanje Papue kao novu vest... Te Papua tako vec po treci put priznaje albansku "republji" a dezurni albanski spineri po treci put pisu jedne te iste komentare... A tek ove "verbalne note"... Smesno.

Sasa

pre 11 godina

Za clanstvo u UN potrebna je preporuka SB-a bez obzira na broj prizanja..a za preporuku je potrebno da svih 5 sila budu za ..sto je malo verovatno

Maxi

pre 11 godina

Pa ovo je neki novi hit u diplomatiji "verbalno priznanje". Inace na ono Kosovo moze da ceka mogu samo da se nasmejem. Sta da ceka ? Kada bez obzira na sve moraju Rusija i Kina da potvrde, ni Palestina nemoze u UN bez pristanka Amerike.

Lazarenko

pre 11 godina

Pa dobro, sto bi "komsije" rekle "zrno po zrno - pogaca". Ako ih Papua Nova Gvineja prizna jos jedno 15-ak puta, eto njih u UN do Nove Godine :)

marko

pre 11 godina

ovo dve su ti nezavisne države samo tako :) ovo su ti ove preostale kvazi države koje će ih priznati i to je to, ove koje drže do sebe, a i dalje ih ima, ih nikada neće priznati.

junai

pre 11 godina

Priznaće svi nesvrstani čim im Albanci pokažu snimak iz Kruševca... i reagovanje FSJ, ogledalo naše kulture. (pero, 28. oktobar 2012 20:21)Kakve veze ima fudbalska utakmica sa Nesvrstanima.Narodi nesvrstanih zemalja nisu zaboravili ko je bio kolonizator.Nisu zaboravili svoje ugnjetivace.I vrlo dobro znaju ko su im u istoriji bili prijatelji,a ko neprijatelji.

nijebitnoime

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=22&nav_category=640&nav_id=399724

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.

brax

pre 11 godina

prvi put su ih priznali 2009. onda su ih tri godine trazili na globusu da bi ih 2012. jos jednom priznali.
(nijebitnoime, 28. oktobar 2012 20:39)
tada je to bilo nezvanicno priznanje,samo da znate.

very funny

pre 11 godina

Jos 4 drzave i onda je vecina od 193 clanice UN priznalo kosovo, sto znaci da na generalnoj skupstini moze vecinom glasova da se izglasa clanstvo Kosova u UN. Rusija i Kina nisu jos stavile nikakav VETO, niti ce ga staviti, jer se jos nikada nisu isprsile za ovu rupu na balkanu, kaze nam iskustvo, samo sto ovi komentatori ili imaju amneziju, ili imaju 15 godina. (Ash, 28. oktobar 2012 20:28)Poradovali ste se pre vremena.Rusija i Kina ce sigurno staviti veto,ako to dospe u savet bezbednosti.To je odavno poznata stvar.Da nije tako taj predlog bi Amerikanci odavno podneli.Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.

wiener

pre 11 godina

kosovo moze postati clan ujedinjenih nacija uprkos otporu stalnih clanova saveta bezbednosti samo ako dve trecine clanova glasa za to, tako da se manite gluposti. samo neka kosovo trosi pare na podmicivanje ovih umesto na svoj narod.

bob

pre 11 godina

"i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23) ""
=========================================

Mozes li nama neznalicama dati link gde pise da su Rusija i Kina bas stavili VETO, ali ne mesaj to sa cinjenicom da nisu priznali Kosovo

Mirko

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.

Bran

pre 11 godina

Ovde ne rastu banane već cvetaju Kosovski božuri, iz kostiju Srpskih junaka.Papuanci će možda dobiti bananu za ovo,ali džaba im trud, za Srpsku zemlju se pita isključivo Srbin, po Ceru, Bregalnici, Kumanovu,Kosovu...svuda gde je pala naša krv...

smarate

pre 11 godina

Kako su samo dezurni albanski aktivisti nervozni sto je provaljena ova njihova amaterska podmetacina sa Papuom Novom Gvinejom ili sto ne prolazi ovo njihovo "kreativno" tumacenje primanja u UN.
Nego, ako Srbija nije bitna, ako nije bitno ni clanstvo u Un-u, ako ste nezavisni i suvereni i ostalo bla, bla... Sta dezurate onda ovde i pisete na desetine komentara, klikate kao blesavi na "ne preporucujem/preporucujem", podpisujete komentare srpskim nadimcima i to tako godinama? Da li ovde ima i jedan komentar Bugara, Makedonaca ili Hrvata u kojima dokazuju da su nezavisni? Ne. Zato sto su oni i stvarno nezavisni dok se ta albanska nacionalisticka i mafijaska paradrzava moze u najboljem slucaju okarakterisati kao marionetski protektorat.
Posto smo iste ovakve komentare koje danas pisu Albanci, citali i prosle godine i pretprosle a bice da cemo citati i sledece i one tamo i one posle o "jos par priznanja i Kosovo je u UN", "hvala Papui na priznanju", "sta fali Tajvanu", "mnogo smo nezavisni i suvereni"...

mkk

pre 11 godina

eee ako su nova gvineja i burundi priznali onda to stvarno znaci nesto.pod hitno dizite ruke od kosova i gas prema eu.evo cekaju nas,spremili leba i so

hm

pre 11 godina

i svi da priznaju kosovo dok kina i rusija ne ukinu veto nema im priznanja!
(bosko, 28. oktobar 2012 19:23)

Ukinu veto ?!?! Aj' na stranu sto ne znam sto to znaci ukinuti veto. Uglavnom, ne mogu uloziti veto na priznanje, jer se tu mnogo ne pita savet bezbednosti, vec vecina u skupstini UNa. Dakle, sto imaju vise drzava koje ih priznaju to ce pre doci do priznanja i od strane UN-a.

analiticar amater

pre 11 godina

Ovo brojanje "priznanja" o priznanja je visa matematika za Pacolija i ekipu, pa poceli duplo da broje i da zabroavljaju koga su vec ubrojali.

Veliko je pitanje da li uopste ima 90 drzava koje su i cule za njih, a kamoli ih priznale, ogromna vecina tih priznanja je na casnu rec.

Ovo im sada treba pred dolazak Klintonove da pokazu kako oni eto lobiraju i imaju uspeha, nije da bas sve Amerikanci rade za njih.

I ajte molim vas, ko jos udeljuje priznanja vikendom, pa ni u Burundiju to ne rade.

Ako vam nije vazna Srbija, sto se onda toliko komentarisete ove vesti, hvalite se svojim lazim - potreba samo onih koji misle da ce 100 putaponovljena laz biti istina i nesigurni u svoj status.

Cak i da vas sve zemlje sveta "priznaju", priznanja sama po sebi nista ne znace, drzave se stvaraju i nestaju, nekada davno su SFRJ, Ceska, SSSR bile priznate, pa su se raspale....prema tome prestanite da lazete pre svega smi sebe

rr.

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
A kapiraš li ti albanski spinatoru i obmanjivaću da se preporuka Saveta betbednosti donosi JEDNOGLASNO te samim tim preporuka da ta vaša "država" dobije članstvo neće ni stići do Generalne skupštine na glasanje.

Rade

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...

Anon

pre 11 godina

Sa ili bez priznanja UN, Kosovo ima svoj parlament, ima institucije, i ambasade. Deca koja tamo idu u skolu mozda uce o srbiji i to samo na casovima istorije. Priznato ili ne, kosovo jeste drzava, svidelo se to srbima ili ne, a ko uopste pita srbe za kosovo? Evropa ne trazi od Srbije priznanje, kao sto to ne traze ni od Mongolije.
(Mirko, 28. oktobar 2012 23:32)

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?

logicno

pre 11 godina

Pa posle izjave Nikolica da nam nisu neprijatelji drzave koje priznaju Kosovo juce u SKoplju,ocekujem da ce sledece putovanje biti u Burundi na rakiju!SRAMOTA!!!

Paulinjo

pre 11 godina

Koja je fora da mnogi komentatori misle da se glas Papue Gvineje računao više puta? Ne nadajte se. Upišite na google - Who recognized Kosovo - dobićete nekoliko sajtova sa tačnim imenom države i datumom kad je koja zemlja priznala Kosovo. Papua NG je priznala Kosovo tek sada. Možda ste je pomešali sa običnom Gvinejom - državom u Africi ili Gvajanom ili Gvinejom Bisao (portugalska bivša kolonija). Nekoliko zemalja ima to gvineja u nazivu jer ta reč znači zemlja, a francuski i portugalski kolonisti nisu izgleda bili naročito inventivni u davanju imena. U svakom slučaju Papua Nova Gvineja pominje se sada prvi put kao 93 država. I nije to usmeno već dokumentovano priznanje. Možete da proverite.

fahrudin

pre 11 godina

@Pera
Razumem da neki sporije kapiraju ili da moraju da odrade dnevnu normu komentara jer inace nista od honorara, ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.

au

pre 11 godina

kakve veze ima ko je priznao ? pa od Srbije sigurno nece dobiti priznanje zbog toga sto su ih priznale I Burundi I PNG. Ovo su vesti za unutarpoliticku upotrebu Albanaca sa Kosova I za nas su bitne manje od situacije sa vodovodom u Urosevcu.

Albanac

pre 11 godina

E uskoro jos jedna Drzava puno pravna clanica UN . Sa Novom imenom i vise od 2000 Godina imenom Republika DARDANIA a sa sadasnjom imenom " KOSOVO "koja .. Tada ce ALBANSKA NACIA Slaviti Uspeh...

jaroslav

pre 11 godina

jadna srbadijo,taman da i ne prizna kosopvo više niko,nikad ga nečete imati!!!
a kruz 10 godina ode i vojvodina,mozda i sandžak!!!

enver hodza je imao bolju propagandu

pre 11 godina

Vest iz 2009. godine kao i komentari istih ovih Albanaca koji se i sada javljaju:

"Papua Nova Gvineja priznala Kosovo
Opoziciona Alijansa novo Kosovo saopštila je da je Papua Nova Gvineja priznala nezavisnost Kosova.
ANK dodaje u saopštenju da je to priznanje rezultat lobiranja lidera ove stranke Bedžeta Pacolija, prenela je Televizija Klan Kosova. Pismo o zvaničnom priznavanju biće predato Ministarstvu spoljnih poslova Kosova u januaru 2009. kaže se u saopštenju."

"Dogodine u UN a Srbija neka se misli koju ce rupu najpre da zakrpi. ekrem, 22. decembar 2009 23:17"

"65, idemo dalje. Kosovar, 22. decembar 2009 18:34"

"S I T N O O O O !!! Jos 25 novih priznavanja, i Kosovo u UN Nemanja, 22. decembar 2009 20:18"

itd.

U 2009. Papua je bila 65. koja je priznala "drzavu kosova" i "samo sto nisu" postali clan UN-a.
Tri godine kasnije, tj. 2012. su Albanci u maju lansirali ovu vest i jos jedanput u oktobru i ponovo "samo sto nisu" u UN-u. a Papua je sada 93. koja je priznala "drzavu kosova".

Smesno je sve to.

parlament

pre 11 godina

Pa ako imaju parlament,skolstvo i ostalo,ne znaci da su samostalni kao drzava.Mozemo i mi u nasem gradu da sami proglasimo parlament,skolstvo i slicno, pa nismo samostalna drzava ,jer nas ne priznaje UN.Tako i sa Kosovom.

Miladin

pre 11 godina

Ako je Kosovo nezavisna država zbog čega ne kontroliše čitavu svoju teritoriju, zbog čega nemaju gotovo nikakvu vlast na severu Kosova? I to je realnost, zar ne? Često se Srbiji spočitava da ne prihvata realnost, a ne prihvataju je ni vlasti u Prištini. Parlament i institucije ima i Republika Srpska. Doduše nema samostalne ambasade, ali je preko BiH predstavljena u gotovo svim međunarodnim institucijama. Kosovo nije predstavljeno u najznačajnijim međunarodnim institucijama. Dalje, pasoš Kosova ne priznaju mnoge zemlje, pa stanovnici Kosova moraju uzimati druge pasoše. Zbog čega ako je Kosovo nezavisno?
(Anon, 29. oktobar 2012 00:26)

Isto pitanje moze da se postavi i na ovaj nacin: Ako je Srbija nezavisna drzava, zasto nema svoju policiju, carinu, druge drzavne organe i nikakvu vlast na teritoriji Kosova? Citam zlobne komentare iz Srbije na priznanja Kosova od strane ove dve drzave i vidi se jad i beda, nemoc i frustriranost! Ostali su samo zajedljivi komentari na internetu, nece Srbiji pomoci ni ruski ni kineski veto u sprecavanju da Kosovo postane clanica Ujedinjenih nacija, ajde da se kladimo!

Goran

pre 11 godina

Kosovo se ne zuri, a to je najvaznije!
(Gjeto 11, 28. oktobar 2012 19:45)

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.

Bagzi

pre 11 godina

Nesto razmisljam. Daleko je PNG. Verovatno tek sad stiglo ono priznanje iz 2009. Po starom papuanskom obicaju priznanja se salju golubovima, a ovaj sto nosio pismo se zagubio. Sreca pa Pacoli,, izlobirao " sa jos milion-dva pa se Papuanci potrudili da ga nadju i ponovo upute na Kosovo.
P.S. Jos ne mogu da verujem da sam preporucio komentar koji je napisala bezimena ;)

bezimena

pre 11 godina

Da ne bi proizvoljno nagadjali....
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.289.html:373284-Pristina-ce-tesko-do-medjunarodnih-foruma

OLIVER

pre 11 godina

Pitajte Srbe sa Kosova dali zele ziveti na Kosovu koje Srbija nikad kao drzvau priznati nece ili sever Kosovo kao deo Srbije sa priznatom drzavom Kosovo.

Bob Rock

pre 11 godina

Izdrzite srbi jos malo, evo amerika propada, samo sto nije, a onda ce nam braca rusi vratiti svete srpske zemlje, kosovo, krajinu i tokio....

Borba za srbiju do poslednjeg dinara u dzepu poslednjeg srbina...

mikan

pre 11 godina

"Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Francuska, Turska, Albanija, Kosta Rika i Avganistan priznale prve 18. februara 2008."
--------------------------------------------
Kojeg li cudnog skupa .... a mozda i nije cudan na drugi pogled?

jeftina propaganda

pre 11 godina

na stranu papua i burundi ali bi bilo zanimljivo cuti koliko zaradjuju i ko tacno angazuje ove albanske spinatore koji se javljaju na svaku vest u vezi kosova? a tek sto su mnogo "ljukavi" sa ovim potpisivanjem sa "mirko", "marko", "milos" itd.

Rade

pre 11 godina

@bardhyl shqiptari
Proterani i ubijeni Srbi su CINJENICA i mozes ti da zamenjujes teze do sutra. Preduzeca na Kosovu su ogromnom vecinom gradile firme iz ostatka Jugoslavije a najvise iz centralne Srbije jer i tada kao i sada niste ni radili ni placali poreze i morao je neko da vas izdrzava. Zna se ko je vlasnik tih preduzeca i tu vasa mafijaska "privatizacija" nece nista promeniti. Kriminal na severu je realnost ali je sitan u odnosu na krimional na ostaku Kosova i u odnosu na milione koje su "zaradili" vasi "oslobodioci" kao sto su Taci ili Haradinaj. Bilo bi dobro da i Albanci naprave neki Insajder da se najzad otkriju tokovi novca, ko je od zapadnjih politicara dobio pare za lobiranje, koliko je dobio Voker za pozorisnu predstavu u Racku, koliko se ugradila Madlen Olbrajt, koliko su dobile lobisticke firme po Americi, novinari... To bi tek bio serijal a i krajnje je vreme da najzad ugledate vase pravo lice i kako ste se docepali Kosova.

4channer

pre 11 godina

Za prijem u članstvo UN nije dovoljna natpolovična većina glasova u Generalnoj skupštini, kako tvrde pojedini potpuno neupućeni komentatori, već i pozitivna preporuka Saveta bezbednosti UN. Valja,katkad, pročitati i šta kaže Povelja UN. Član 4, tačka 2. Povelje Ujedinjenih nacija glasi: "Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti." http://pescanik.net/2010/02/srbija-i-prijem-kosova-u-un/ Čisto sumnjam da će takvu preporuku Saveta bezbednosti UN Kosovo ikada dobiti. Ukratko, Kosovo nema gotovo nikakvih šansi da postane član Ujedinjenih Nacija, sviđalo se to nekome ili ne. Inače, Papua Nova Gvineja je, navodno, već priznala Kosovo 2009. godine: http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=399724

slowhand

pre 11 godina

Šta više reći? Kad su i Papua i Burundija shvatile da je Slovenija (prva priznala Kosovo a prethodno slala tone banana u Trepču) u sadašnjoj krizi dobila vanredni kredit od 2 milijarde $ od Američkih prijatelja, nisu ni okom trepnule jer priznanje Kosova je od životne važnosti za njih....
Polako, bez guranja, svi dobijate kredite, potpišite prvo levo izjavu o saradnji pa onda polako prema blagajni.....
Štamparija radi u 3 smene a CAN $ je trenutno jači od US $.....

mario

pre 11 godina

pametan čovjek se raduje tuđoj sreći, to daje dobar stimulans da i sam napravi nešto dobro...
a srbi se već 20 godina samo naslađuju tuđoj patnji....

i na kraju, svi idu naprijed, samo srbija tapka na mjestu

faton

pre 11 godina

Priznanja dolaze sa ili bes Srbije i njene takozvanih prijatela iz Nesvrtanih Drzava koje rusu jednog iza drugog diktatora.

Mi na Kosovu se radujemo za svaka nova priznjana i to nema veze iz kojih Drzava dolaze i ako u svetskim Kartama imaju oblik Tacke.
Neke niti ne znaju gde se nalazimo ili za nas culi ali da budemo iskreni isto vazi i sa Srbijom.

Ako se samo setite Srbija je sve ucinila da zaustavi priznanja od povucenja Ambasadora, pa pretnjama svakim drzavama da ce politicki prekinuti veze, lazima da ce sada Jeremic u UN jos vise pojacavati Nepriznanja itd. itd.

A na kraju svidjalo se ili ne i mi kao Drzava idemo dalje.

A Srbije mi je zao jel je sada iz Iluzije prosla u Dezoluziju.

Beogradjanin

pre 11 godina

Da li smo mi Srbi kolektivno drogirani ili sta je u pitanju ne znam, ali je cinjenica da je Kosovo nezavisna drzava koju polako priznaje sve vise drugih nezavisnih drzava... Uostalom da UN priznaju Kosovo, bilo bi bolje i nama, kako mi se cini. Mozda bi se konacno otreznili i prestali da slusamo one koji nam pricaju bajke i vode nas u propast mazicu nam oci tim Kosovom.
Sto se tice Gvineje koja je "vec priznala", nije tacno, Papua Nova Gvineja je priznala tek sada, a ranije su priznale Gvineja i Gvineja Bisao, mozda je neko pomesao zbog toga. Sto se ove dve drzave tice, one su nezavisne drzave i smesno je sporiti njihov glas u UN, kao i njihovu nezavisnost i snagu. To je nebitno, jer glas u UN je glas, a broj priznanja raste li raste, polako ali sigurno. Mozemo mi da se ljutimo i da nam se na svidja, mozemo da podsmevamo drzave za koje neupuceni nisu ni culi iako neke imaju vise stanovnika od nas, ali cinjenica je da mi sami sebe guramo u propast i zivimo u bajci umesto u realnosti.

Anchyka88

pre 11 godina

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).
(Gradjanin, 29. oktobar 2012 01:01)


Rusi nisu imali sta da glasaju, jer je to uradio NATO mimo SB UN. A cutali su jer su Ameri trpali suske pijanom Jeljcinu! ;)

ne zelim da cujem

pre 11 godina

Знамо како Косово изгледа. Могли би да нам ставите слике држава које признале Косово, јер за неке нисам чуо,а камоли да знам где су.
(Зоран, 28. oktobar 2012 21:39)

A jesi cuo za SAD, VB, Italiju, Francusku, Nemacku, Poljsku, Cesku, Kanadu, Japan........itd.itd. Nisi ni za njih cuo?

Posmatrac

pre 11 godina

Gospodo patriJote, meze te se ismevati koliko hocete ali cinjenica, za razliku vasih imaginarnih vojnih pobeda, da su Albanci na Kosovu dobili rat a ne samo boj. Vijno, demogravski i politicki (podrskom vecine svetskih sila) oni su osvojili Kosovo. Jedino ratom i proterivanjem Albanaca Srbija bi mogla povratiti Kosovo, a u takvom poduhvatu ne bi dobila podrsku cak ni Kine ni Rusije.
Onog dana kada vecina zemalja prizna Kosovo ono ulaz u UN bez ikakvog glasanja u SB. Vreme radi za Albance. Vama patrijote ne preostaje nista vise do sarkasticnih komentara i kiselog podsmeha.

KG

pre 11 godina

Malo informacija za "neupucene patriJote" koji potcenjuju ove zemlje:
Kraljevina Burundi: 27834 km2, 8 750 000 stanovnika - vise stanovnika od Srbije
Papua Nova Gvineja: 462840 km2, 6 300 000 stanovnika - 6 puta veca od Srbije
Nisu to male i beznacajne drzave.
Nasa je navika da se podmevamo svima. Ovo se u psihologiji zove "kiselo grozdje".
Uostalom velicina drzave nije vazna, sve imaju isto po JEDAN glas u UN.

Zoran

pre 11 godina

@nijebitnoime, Svaka ti cast na linku. Da ima imalo pravde na ovom svetu dobio bi i neku nagradu za ovaj link. Na zalost neko je placen da obmanjuje narod svaki dan.

slowhand

pre 11 godina

Jel beše završena ona katedrala Sv. Mati Tereze u Prištini? E tad će da sadašnji papa pošalje svog izaslanika na teren a u međuvremenu priznanje Vatikana jok.....

komsija

pre 11 godina

Mic po mic cic,komsije samo se vi rugajte Jeremic se polomise putujuci upravo kod ovih drzava da ih nagovara da ne priznaju KOSOVO REPUBLIK,svake te banane drzave koje nazivate do skoro su vam bile bratske sve dok nisu priznale nasu drzavu a cim priznaju onda plunete po tim drzavama,idemo dalje

brzi

pre 11 godina

Tako da je nebitno koliko drzava priznaje nezavisnost.Slicno je sa Palestinom(koja,za razliku od Kosova,ima istorijsko pravo da bude nezavisna) koju je ogromna vecina drzava priznala,ali zbog Amera ni mogu biti clan UN-a.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (very funny, 28. oktobar 2012 21:10)

Ali Pačestina nema ugljena i ruda. A najbitnije, Palestina se umesto americi obratila Rusiji, zato je i nema u UN. Amerikanci su uvjek tamo kde je posao, što znači novac, a novac otvara sva vrata.

Pera

pre 11 godina

Jos malo pa ce broj zemalja koje su priznale Kosovo biti veci od broja onih koje ga nisu priznale.
Vec zamisljam ironiju sudbine: Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

Gradjanin

pre 11 godina

@dzabe im sve to, dok nisu u UN oni ne postoje na karti sveta
(stefan, 28. oktobar 2012 21:10)

Znaci ni mi se nismo nalazili na karti sveta dok nismo oborili Milosevica, jer smo bili IZBACENI iz UN kao budala iz kafane (jer cak i u kafani ima kodeks ponasanja, a nasa klanja po Balkanu cak ni Rusi nisu hteli da stite, vec su bili UZDRZANI I KAD SE GLASALO O BOMBARDOVANJU (za vas ljubitelje autokratske - ako znate sta to znaci - drzave).

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

@Kosovastar
Odlično bi bilo, iako se neće desiti da ta vaša "država" postane posmatrač u UN-u jer u tom slučaju Srbija može da vas tuži za sistematsko etničko čišćenje Srba koje ste na Kosovu izvršili, zbog zločina nad Srbima koje ste izvršili, zbog kršenja ljudskih prava, zbog pljačke privatne imovine, zbog pljačke preduzeća u vlasništvu firmi iz centralne Srbije, zbog porušenih srpskih crkvi i manastira, zbog pokušaja falsifikovanja istorije na osnovu čega pokušavate da albanizujete Kosovo...
(Rade, 29. oktobar 2012 13:29)

Tako je Rade, lepo si naveo, čak si bio i skroman jer bilo je toga i puno više, samo si stranu fulao jer sve ste to napravili Vi, Srbi, i ne samo na Kosovu nego i u HR i BiH. Ne zaboravi i ne falsifikuj činjenice. A najbolja ti je ova o pljački poduzeća! Hahaha pa jel gledaš ti Insajder čovječe? Jel ti vidiš što vi radite i što vam vaši rade. Pa tako vas ni Albanci nisu nikada opljačkali. A što se tužbe tiče, sugeriram ti da nas tužiš iako nismo član UN-a. Neka se svet malo podsjeti na srpska „junačka“ dela 1999. , samo izvoli …

Kosovastar

pre 11 godina

ali da li vi Albanci kapirate da se clanstvo u UN-u NE dobija na osnovu nikakve vecine i automatski nego na osnovu preporuke Saveta bezbednosti i tek nakon toga dolazi glasanje gde je potrebno imati vise od 126 glasa da se neko primi u clanstvo.
(fahrudin, 29. oktobar 2012 08:46)

Albanci to znaju PERFEKTNO kao sto znaju da sa 97 glasova u UN dobijaju mesto u UN kao DRZAVE POSMATRACA kao i Sveta Stolica ili nekada Svajcarska, Austrija, Kuvajt i td. Za takav status nema preporuke Saveta Bezbednosti gde Rusija ima veto vec prosta vecina clanica UN. Tako Kosovo dobija mogucnost da u UN ima neku tablicu gde pise Republika Kosovo (bez zvezdica), moze ucestvovati u raspravama u Generalnoj Skupstini, moze sponzorisati rezolucije UN, odrzati govore u UN, ucestvovati u raznim telima kao tsto je Medjunarodni sud o zlocinima i td. Kosovo dakle takvim statusom moze tuziti neku drzavu (recimo Srbiju) da je pocinila zlocin ili genocid.

agim

pre 11 godina

Mene licno boli ..... da li je Kosovo u UN ili nije.Svajcarska je postala clanica UN tek pre dvadesetak godina,do tada je bila drzava posmatrac sta Kosovo ima pravo da postane posle jos SITNIH cetiri priznanja koja su vec najavljena iz nekoliko drzava tj treba samo sacekati procedure.Da podsetim dusmane koji pucaju iz inata da drzava Tajvan NIJE clanica UN ali ucestvuje na olimpijskim igrama sta ce biti slucaj i sa drzavom Kosovo cim postane DRZAVA posmatrac.Ovo ne moze da sprece ni diktature Rusija i Kina,koje uzgred receno i ne zasluzuju da budu u UN a kamoli u SB jer KRSE povelje UN o ljudskim pravima(nek me neko demantuje ako nije istina).
Za mene je vazno da je Kosovo nezavisno od Srbije i zo ne zbog nekog inata vec zbog srpske zlocinacke politike.Do 1999 godine nisi kao Albanac mogao ni jednom da prodjes ulicom a da te ne maltretiraju srpski policajci,veoma cesto si dobio i batine ako im nisi dao "dzeparac" ili platio neko peceno pile.Sada smo slobodni,mozemo da se setamo 24sata dnevno i to bez straha da ces biti napadnut ili maltretiran od srpske policije. I nemojte kriviti ni Nato ni UCK ni Thacija sto ne upravljate vise Kosovo,pravi krivci su vam na prvom mestu SANU,Milosevic,Seselj,Rankovic itd.
Evo vidite koliko muka smo imali da se oslobodimo i da postanemo nezavisni OD Srbije,zamislite samo da li bi nam to uspelo da nije bilo Milosevica,Seselja,tigrova sakala itd..Nebi imali ni TEORETSKE sanse.
Zato ponavljam,idite kod pravih krivca a ne kod zrtve.

Neko spolja

pre 11 godina

Verbalna nota o priznanju? "...'De si bre Pacoli...", (Poznato je, da je u Burundiju osim engleskog i nekolicine lokalnih jezika i srpski službeni jezik), "...ona večera juče bila mnogo dobra... zahvali se Tačiju što je sredio one minobacače... ma naravno, evo priznali smo Kosovo, samo da nađemo neki printer da odštampamo...". Šalu na stranu, Priština radi, lobira, a mi? Ponedeljkom uveče cela nacija dobija proliv, kada gleda kakve gromade od ljudi nam spašavaju Kosovo i naše ljude dole. Divota jedna.

mikša

pre 11 godina

Kosovo je nezavisno od Srbije. Čak i da ne prizna većina članica UN i dalje će biti nezavisno od Srbije. Srbija diplomatskim putem ne može da vrati Kosovo, može samo ratom i to da etnički očisti celu teritoriju. To je jedini način ali nemoguć način u 21 veku. Nije ni Tajvan nezavisan ali nije ni deo sistema Kine niti će biti deo Kine bar dok se ne promeni politički sistem u Kini. Što duže bude trajalo ovako verovatno neće se ni desiti da Tajvan bude deo Kine bez obzira na sve. Novije generacije smatraju sebe Tajvancima, a ne Kinezima. To ide jednim nepovratnim putem baš kao što i Kosovo ide nepovratnim putem, sporo ali ne menja pravac. Vreme radi za njih.

Pera

pre 11 godina

@fahrudin,
Ja smatram da moja zemlja ima pravo na buducnost dok ti smatras da treba da se drzimo proslosti, jel mislis da si zbog toga veci patrota od mene? Kosovo je izgubljeno, zmurenjem necemo postici nista. Onaj ko nije u stanju da se integrise u zajednicu, biva izopsten. Tako je sa malom decom kad se igraju, tako je sa EU. A nasa prirodna zajednica jeste Evropa, ne Azija.
Samo ljudi koji nikada nisu izasli iz Srbije veruju u mit o bratskim narodima Rusije i Kine koje brane Srbiju od nepravde. Oni koji su videli malo sveta, znaju da 90% Rusa pojma nema ni gde je Srbija ni ko su Srbi, o bratsktvu da ne pricam. Sve je ovo za njih "bivsi SSSR blok", iznenade se kad cuju da nismo bili pod njohovom cizmom. O Kinezima da ne pricam, tek oni pojma nemaju. Oni ne znaju ni evropske nacije, mi smo svi za njih Evropljani. Pa tako i njihovi predstavnici, ako se njihovi interesi poklope sa nasim, sprecice priznanje a mi cemo ih ovde slaviti i uzdisati u nebesa. Ako nemaju nista od toga, nece nas braniti. Zasto bi?

bardhyl shqiptari

pre 11 godina

" ...ako Savet bezbednosti da preporuku a posto su tamo Rusija i Kina, nema nista od clanstva. Da li kapirate dezurni albanski spinatori. ....
r., 28. oktobar 2012 20:59)

Kapiraš li ti srpski spinatoru i obmanjivaću da na preporuku ne postoji veto nego samo na odluku? I da, 2/3 članova skupštine će biti dovoljno ... i koliko god Kosovo ne bilo priznato, srpsko više neće biti a to je nama važnije od članstva u UN., u stvari ako nisi dobro razumio, to nam je najvažnije a to već imamo. :-)

Nema tu...

pre 11 godina

Kad te prizna Amerika završio si posao! To je današnja imperija i stvari su tu čiste. Nekad rimsko, otomansko, makedonsko, a danas američko carstvo upravlja svetom. Sve ima svoj kraj ali ne računajte na kraj ove imperije za vašeg života. Ne mora biti da su oni đavoli, a ostatak sveta nevini anđeli i žrtve. Ne mora biti ni da morate da im se priklonite da biste bolje prošli, ni da biste time bili prodane duše i prazne ljušture. Samo razumite vreme, ambijent i kontekst. Gledajte iza horizonta

Nenad

pre 11 godina

Ne moze nikada da postane clanica UN zato sto drzave kao sto su Rusija,Kina imaju pravo veta koje ce svakako upotrebiti. Rusi iz samo njima poznatih razloga,a Kina zbog Tajvana.
(Stanko 555, 28. oktobar 2012 20:34)

A Tajvanu je kao lose?

Belan

pre 11 godina

Dragi Srbi sada vidite da trebate zaboraviti Kosovo, jer je nezavisna država, a što se tiče severnog dela Kosovo gde žive pretežno Srbi, taj deo bi Albanci dali Srbiji ali ne daju Evropljani i NATO, zato dragi Srbi zaboravite Kosovo kao da nikad nije bilo pod Srbijom.

aljbanski placeni spiner

pre 11 godina

Izgleda da su Jeremica samo ovako mogli da drze na mestu, pa da ostali imaju slobodne ruke oko lobiranja i da eventualno u njegovom mandatu Kosovo dobije status clanice u UN. Smesne li sudbine :)

Gjeto 11

pre 11 godina

Albanci su izmislili elixir vecnog zivota pa im vreme ne znaci nista.
(Goran, 29. oktobar 2012 08:38)

Gorane! Za albance, i ako nijesu izmislili elixir vecnog zivota, vrijeme ima veliki znacaj, ali berba jabuka ili grozdja ne pocne u proljece, nego kad za todolazi vrijeme!

Ja sam rekao da priznanje Kosova kao nezavisna drzava ne tece kako je planirano, ali priznanje na racun Kosovo kao nezavisna drzava ipak dolaze, a to je najvaznije! Do sada, od skoro 5 godine, od kada je Kosovo proglasio nezavisnot, tu nezavisnot je priznala 93 drzava, a nije smak sveta ako se ceka jos 5 sledecih godina, pa sigurno, najmanje jos 40 drzava ce priznati drzavu Kosovo!
Kosovo se ne zuri i ne bih trebalo da ona zuri, narocito sada kada je put trasirano a zato ima punu podrsku od znacajne drzava svijeta!
Ko se zuri taj se... `90 tihi godina, Srbija se borila za nesto vece nego sto ima sada! Gdje su sada te "srpske krajine", gdje je Crna Gora, gdje je Kosovo, gdje je izlazak na more...?! Gdje je YU a sta je sada sa Beogradom, nekada glavnom gradom YU...?!
Na kraj do kraja, nek se zuri kome se zuri! Kosovo se ne zuri, a ima puno razloga da se ne zuri, jer se ipak okrece na korist te nove drzave u starom kontinentu!

Mirko

pre 11 godina

ako i ne bude prihvaceno kao clan Ujedinjenih Nacija, Kosovo ce se verovatno u jednom trenutku pridruziti posmatracima (non member states) kao Vatikan i Palestina. Sta fali tome?
http://www.un.org/en/members/nonmembers.shtml

Bocajlo

pre 11 godina

Ma kakve bre ima veze sta Srbija hoce po pitanju Kosova. Kosovo ide svojim putem i tu Srbija samo jos moze po malo da mu podmece noge, a i to je oroceno.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Zašto je Srbija redovito podržala i podržava Palestinu na putu u UN? To mi se čini kontraproduktivno i kontradiktorno u odnosu na Kosovo..

Pjanovic

pre 11 godina

Mlogo sam se potresao, al ne zbog priznanja... http://www.youtube.com/watch?v=TwmfzTfyXOc
I sad Kesic, zbog Nove Gvineje vrste Papua, mora da menja tekst pesme.

Mirko

pre 11 godina

A kakva je to fora sa primanjem kosova u UN? Sta, ako nije clan UN znaci da drzava ne postoji?
Koliko se secam, ni ova nasa zemlja kako god se zvala, nije bila clanica UN od 92 do 2000 pa jel neko hoce da kaze da tad nije ni postojala?

gde me nađe

pre 11 godina

Generalna Skupstina UN usvaja priznanje nezavisnosti Kosova, na sednici kojom predsedava Vuk Jeremic.

ovo je najgori crnjak koji može da se desi!!!!

ja

pre 11 godina

kazu neki da rusija mece dopustit clanstvo. Pa zasto su onda dopustili da vas izbace iz un i da vas bombardiraju? oni su vam prijatelji samo u vasoj masti

zoki

pre 11 godina

@Jole @pastorak. Mislio sam da su u Srbiji ljudi bolje obrazovani na polju geografije od Amera. Papua NG je nezavisna država, a zapadni deo tog ostrva je Tanah Papua (u Suhartovo doba Irian Jaya) - koja jeste u sastavu Indonezije (čine je 2 provincije, Papua i West Papua). Istočni Timor se odavno odvojio od indonežanskog zapadnog Timora i postao nezavisna država (uzgred, deo je grupacije ostrva zapadno od Papue).

Nuntius

pre 11 godina

Granicu izmedju Madjarske i Srbije iz 1918 god. Vatikan je priznao 1968 god. tako sto je Suboticu proglasio za biskupiju odvojivsi je od Madjarske biskupije u Kaloci. Toliko o Vatikanu i njegovoj zurbi sa priznanjima. Svoje diplomatske aktivnosti Vatikan ne kaci na veliko crkveno zvono, niti mu je cilj da stvara animozitete izmedju strosedelackih katolika i drzavne ortodoksije u Srbiji.