Bivši pripadnik OVK pretio tužiocu

Odeljenje Višeg suda za ratne zločine izreći će 19. septembra presudu sedamnaestorici pripadnika OVK optuženih za ratne zločine nad civilima u Gnjilanu 1999.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 07.09.2012.

13:31

Default images

Nekadašnji pripadnik OVK Aguš Memiši danas na suđenju pretio zameniku tužioca za ratne zločine koji zastupa optužnicu protiv njega i ostalih iz gnjilanske grupe.

"Osvetiću ti se, ako ne ja, onda moja deca, ako ne oni, onda moji unuci", poručio je Memiši, zvani Džabiri, zameniku tužioca Mioljubu Vitoroviću.

Potom je, preteći mu prstom, rekao da nikada nije izvršio nijedno krivično delo, ali da će to biti prvo koje će učiniti.

Glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u izjavi za Tanjug da se on i njegove kolege svakodnevno suočavaju sa sličnim pretnjama, ali da je to deo njihovog posla.

"Ovakve pretnje, koje Albanci zovu besa - zakletva na osvetu, pokazuju koliko su teški uslovi u kojima radimo", kazao je tužilac Vukčević.

Memiši je prvooptuženi od 19 saboraca pripadnika gnjilanske grupe, koji se terete za ubistva, mučenja i druge teške zločine protiv civila.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda je osudilo devet pripadnika "Gnjilanske grupe" OVK na ukupno 101 godinu zatvora zbog ubistava u Gnjilanu tokom 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: