Dačić: Priveden vlasnik "Trinitija"

Avion Jata, kojim se u Srbiju vraća grupa putnika iz Hurgade, trebalo bi da je poleteo pola sata posle ponoći. Vlasnik agencije "Triniti" je priveden.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 19.08.2012.

20:37

Default images

Oko 1:40 na aerodrom "Nikola Tesla" je trebalo da sleti avion "Er Kairo", koji takođe prevozi jednu grupu putnika.

"Vlada je izdvojila sredstva za bezbedan povratak naših građana. Večeras, posle ponoći, avion Jata kojim naši državljani treba da se vrate u Srbiju, poleće ka Hurgadi", navodi se u saopštenju izdatom posle večerašnje vanredne sednice Vlade.

Vlada je zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta, kojima zbog neizmirenih obaveza turističke agencije Triniti, on nije osiguran.

Prva grupa turista iz Hurgade stigla je u Srbiju.

Na aerodromu u egipatskom letovalištu 174 putnika iz Srbije od juče je bilo "zaglavljeno" zbog neizmirenih dugovanja agencije "Triniti", koja je bankrotirala.

Ipak, svi srpski turisti, bez obzira na to preko koje agencije letuju, biće prebačeni avionom Er Kaira za Beograd, nakon reakcije drugih agencija.

Svi putnici koji su već otputovali biće nesmetano vraćeni i narednih dana, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija i privrede.

Policija je uhapsila vlasnika i direktora privrednog društva "Triniti travel" zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih arnžmana zadržavao za sebe, izjavio je danas Tanjugu premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je osumnjičeni uhapšen u saradnji kriminalističke i beogradske policije sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom.

"Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana, a deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara, prisvajao za sebe", rekao je Dačić Tanjugu.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da je Ristiću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i da će posle saslušanja biti odlučeno o njegovom pritvoru.

Nastavak serije čarter letova će se nesmetano odvijati, a letovi su dogovoreni s avio-kompanijom Er Kairo u organizaciji turističkih agencija iz Srbije Ponte travel, San lajn, S.A.B I Faros, piše u saopštenju.

Vlasnik beogradske agencije S.A.B. Stevan Budžić rekao je da nije problem samo sa čarter letovima, već i da predstavnik agencije Triniti nije platio ni mnoge hotele u Hurgadi.

On je dodao da su vlasnici agencija koje su bile podzakupci aviona, svojim garancijama omogućile da se sva 174 putnika vrate iz Egipta.

"Oko 17 sati smo saznali da je agencija 'Triniti' koja je zakupila avion bankrotirala i da nije platila čarter Er Kairu kako bi se prevezli i njihovi i naši turisti", kazao je Budžić.

Agencije su solidarno platile troškove kako bi se problem rešio, a potom će biti aktivirana polisa agencije "Triniti" kojom će se delom naplatiti, kazao je on.

"Kao podzakupci aviona koji je vozio putnike od Beograda do Hurgade, preuzeli smo na sebe obavezu da omogućimo da se svih 500 putnika
vrati iz egipatskog letovališta kao i da putnici koji su uplatili letovanje odu u Egipat", kazao je Budžić.

Prema njegovim rečima, nadležni u Er Kairu su rekli da će poleteti samo ako dobiju čvrste garancije da će novac biti uplaćen, što je i učinjeno.

Na aerodromu u egipatskom letovalištu Hurgadi od juče su 174 putnika iz Srbije čekala da se vrate u zemlju, pošto turistička agencija "Triniti", koja je potpisala ugovor o čarter letu sa egipatskom kompanijom "Er Kairo", nije izmirila dugovanja.

Na aerodromu u Hurgadi nisu ostali samo putnici te, već i nekoliko drugih agencija koje su platile troškove prevoza, jer je "Triniti" nosilac čartera i zakupac aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: