Tihi rat između Cvijana i Vučića

U SNS se vodi tihi rat za funkciju šefa kabineta između Aleksandra Vučića i Vladimira Cvijana, nezvanično saznaje Blic.

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2012.

08:16

Default images

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da još nije doneo odluku kome će poveriti mesto šefa kabineta.

I Vučić i Cvijan su svesni činjenice da je to možda i najuticajnija funkcija u državi, budući da je šef kabineta predsednika Republike, po zakonu, i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Vučić je izrazio želju, ali ga u stranci ubeđuju da to nije dobro rešenje. Čak ga i sam Nikolić odgovara. S druge strane, Cvijan je samouveren i ubeđen da bi upravo on trebalo da bude desna ruka predsednika", navodi izvor „Blica“ iz vrha SNS.

Cvijan je, inače, u advokatskom timu Joce Amsterdama, a bio je povezivan i s prisluškivanjem predsednice Vrhovnog saveta sudstva Nate Mesarović. Ima iskustva s radom u Predsedništvu, jer je 2010. godine napustio mesto generalnog sekretara tadašnjeg predsednika Borisa Tadića i prešao u redove naprednjaka.

Od ostalih funkcija u Nikolićevom kabinetu, poznato je da će Oliver Antić biti Nikolićev pravni savetnik, mesto će se naći i za Jasminu Mitrović Marić, uzdanicu porodice Karić, dok će pres služba biti poverena Stanislavi Pak, nekada novinarki Radio-televizije Srbije. Savetnik za pitanja bezbednosti biće još jedan Miloševićev čovek od poverenja - general Milorad Simić.

"Sve su to ljudi koje sam upoznao u svom političkom životu i u koje imam veliko poverenje", rekao je Nikolić.

Od 70 zaposlenih, koliko će ih biti u kabinetu, dobar deo činiće tehničko osoblje koje će Nikolić naslediti od svog prethodnika Borisa Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: