Bivši načelnik policije reketirao?

Dejan Obradović (41), analitičar PU Smederevo i bivši načelnik, uhapšen je pod sumnjom da je nudeći policijsku zaštitu jednom privatniku primio 13.600 dolara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2012.

21:53

Default images

Dejan Obradović je glavni analitičar u Policijskoj upravi Smedereva i bivši načelnik odeljenja policije u tom gradu, pišu "Novosti".

On se pre petnaestak dana privatniku iz okoline Ćuprije T. M. lažno predstavio kao pripadnik SBPOK obećavši mu zaštitu u poslu, rečeno je "Novostima" u Višem tužilaštvu.

Za tu uslugu, prema navodima iz zahteva za istragu, Obradović je navodno tražio 35.000 evra. Iako je osumnjičeni tražio čitavu sumu odjednom i hitno, M. P. nije imao toliko para, pa je dogovorena isplata u dve rate. Prema saznanjima "Večernjih novosti", Obradovića je policiji prijavio upravo T. M. iz Ćuprije, a pre hapšenja policijski analitičar je praćen.

Dejana Obradovića uhapsili su pripadnici Sektora za unutrašnju kontrolu policije neposredno pošto je u smederevskom kafiću "Kandinski" od T. M. iz Ćuprije primio sumu od 13.600 dolara prethodno obeleženih novčanica.

Sektor za unutrašnju kontrolu MUP podneo je ovdašnjem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog krivičnog dela primanja mita, ali je Tužilaštvo prekvalifikovalo delo.

"Zahtevom za sprovođenje istrage Višeg tužilaštva Dejan Obradović je osumnjičen za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Obradović se brani ćutanjem", rekao je "Novostima" sudija Višeg suda Predrag Lukić, koji ga je saslušao i odredio mu pritvor u trajanju do 30 dana.

Dejan Obradović završio je Vojno-tehničku akademiju. U policiji je najpre kao diplomirani inženjer saobraćaja radio u Odseku za inspekciju i kontrolu saobraćaja. Od 2004. do 2006. godine bio je načelnik Odeljenja policije. Smenjen je sa tog mesta i raspoređen na mesto glavnog analitičara u Odseku za analitiku i evidencije, na kome se nalazio i kada je uhapšen.

Inače, Obradović je bio jedan od kandidata za mesto načelnika PU Smederevo, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: