Utorak, 20.03.2012.

13:55

OEBS:Štitićemo ljudska prava na KiM

Ministar za KiM Goran Bogdanović razgovarao je u Beogradu sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Knutom Volebekom o položaju nealbanaca na Kosovu.

Izvor: Beta

Default images

Oni su razgovarali i o spremnosti misije da se posebno anagažuje na zaštiti srpskih crkava i manastira.

Bogdanović je Volebeku zahvalio na angažovanju na izgradnji poverenja između različitih etničkih zajednica u pokrajini i ukazao na suštinsku važnost poštovanja Rezolucije 1244 i statusne neutralnosti svih međunarodnih misija, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bogdanović je ukazao na neke od teškoća s kojima se suočavaju nealbanske zajednice na Kosovu i Metohiji, pri čemu je posebno ukazao na to da tamo i dalje postoje etnički motivisani sukobi, kao i nepoverenje među pripadnicima različitih etničkih zajednica.

Ministar je ocenio da je taj problem moguće rešiti otkrivanjem počinilaca, jer se u suprotnom ne može doći do pomirenja, pa samim tim ni postizanja poverenja i tolerancije.

Visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Knut Volebek je podsetio na spremnost za dalje angažovanje misije na ispunjenju mandata, s akcentom na zaštiti manastira i crkava na prostoru Kosova.

OEBS će, prema rečima Volebeka, nastaviti da radi na pitanjima od značaja za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava svih zajednica na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: