Egipat: Muslimanska braća pobedila

Stranka Muslimanske braće "Sloboda i jednakost" osvojila je 47,18 odsto, odnosno 235 od ukupno 498 poslaničkih mandata, konačni su rezultati izbora u Egiptu.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2012.

17:42

Default images

Prva sednica novog parlamenta biće održana 23. januara.

Izbori za donji dom parlamenta počeli su 28. novembra prošle godine i u tri kruga biralo se 498 poslanika i još 10 koje imenuje režim.

Rezultati izbora prva dva ažurirana kruga glasanja pokazali su dominaciju islamističkih stranaka - Muslimanske braće i salafističkih fundamentalista koji su osvojili oko 65 posto glasova.

Izbori za poslanike gornjeg doma egipatskog parlamenta počinju 29. januara i treba da se završe 22. februara, kada je za kraj februara predviđeno prvo zasedanje u novom sazivu.

Predsednički izbori su predviđeni za kraj juna da bi, prema obećanju, vladajući Vojni savet Egipta do jula prepustio vlast novoizabranom predsedniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: