Četvrtak, 29.12.2011.

16:48

Đurić: Cvetković je obmanuo javnost

Poslanik LDP-a Bojan Đurić rekao je da je Mirko Cvetković obmanuo javnost izjavom da javna preduzeća i državne kompanije nemaju dugovanja za poreze i doprinose.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

LDP ocenjuje da je nedopustivo da poreski obveznici plaćaju subvencije javnim preduzećima koje svojim radnicima ne plaćaju poreze i doprinose.

Đurić je rekao novinarima u parlamentu da je izveštaj Državne revizorske institucije, koji je danas objavljen, pokazao da ,,Železnice Srbije" duguju 46,6 miliona dinara na osnovu poreza i doprinosa, a da ,,Putevi Srbije" u 2010. godini nisu platili 23 miliona evra po osnovu PDV, dok, kako je rekao, od građana naplaćuju putarinu.

Đurić je kazao da JAT ,,ne uplaćuje pazar na zakonit način" i da u tokom 2010. godine, periodu koji je DRI posmatrao, nisu platili 3,5 miliona evra po tom osnovu.

,,Za te iste Železnice, koje ne isplaćuju doprinos ili za Puteve, koji ne plaćaju PDV, iz budžeta za sledeću godinu izdvaja se oko 200 miliona evra subvenicaja, što je nedopustivo", rekao je Đurić.

Prema njegovom mišljenju, premijer Srbije Mirko Cvetković je tokom jučerašnje rasprave o amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2012 ,,obmanuo javnost kada je rekao da javna preduzeća - EPS. Putevi Srbije, Koridori i 'Železnice' nemaju neplaćenih doprinosa za PIO".

Đurić je rekao da je takakv odgovor od premijera dobio pošto ga je upitao da li ta javna preduzeće izmiruju svoje obaveze.

,,To je skandalozno i mislim da se u novijoj srpskoj parlamentarnoj istoriji nije desilo da predsednik vlade otvoreno ne govori istinu na sednici skupštine", rekao je Đurić.

Državna revizorska institucija danas je objavila 47 izveštaja o kontroli finansijskih izveštaja za 2010. godinu budžetskih korisnika, lokalnih samouprava i javnih preduzeća, premijer Srbije juče je govorio o trenutnim dugovanjima za poreze i doprinose javnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: