Uveo pitbula u autobus GSP-a

Na liniji 58 u Vodovodskoj ulici mladić nahuškavao psa da napadne vozača Z. G. (49), koji je prošao bez povreda.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2011.

22:48

Default images

Kada mu je vozač Z. G. (49) rekao da napusti autobus, iznerviran mladić, kako kažu očevici, izdavao je komande svom psu,koga je držao na povocu, da napadne i ujede šofera.

Srećom, ta scena trajala je kratko, vozača Z. G. pas nije povredio, ali je čovek bio uplašen i zbog predostrožnosti prevezen u Urgentni centar.

Sukob vozača i bahatog mladića dogodio se dok se šofer spremao da krene sa stanice, a u autobus je ušao mladić, koji je na povocu vodio psa rase pitbul terijer.

Prema rečima Ranka Kovačevića, direktora "Grupe privatnih autoprevoznika" Z. G. je nakon incidenta bio uplašen i nije bio u stanju da nastavi redovnu vožnju, pa je prevezen u Urgentni centar na pregled, a zamenio ga je kolega.

“Vozač je pokušao da objasni mladiću da nije dozvoljeno da psa uvodi u autobus, što je ovog razbesnelo, pa je nahuškao psa na našeg kolegu”, objašnjava Kovačević. - Uplašeni šofer ušao je u kabinu, pozvao policiju i zatvorio vrata kako mladić ne bi mogao da pobegne.

Ipak, bahati mladić nasilno je uspeo da "premosti prepreku" i pre dolaska policijske patrole izašao iz prevoza i sa svojim psom otišao u nepoznatom pravcu.

Vozač Z. G. je u vidno uznemirenom stanju primljen kod interniste u Urgentnom centru.

Prema poslednjim podacima, od 44 napada na vozače autobusa GSP, prošle godine je u tri slučaja povod bio insistiranje putnika da uvedu psa u vozilo.

Odlukom o držanju domaćih životinja na teritoriji grada nije dozvoljeno ni šetanje psa bez povoca i zaštitne korpe, kao ni da ga vlasnik uvede u javni prevoz.

U tom slučaju, vozači su dužni da nesavesnog građanina opomenu i zaustave vozilo, kako šoferi ne bi snosili zakonske sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: