SAD: 3 mrtva člana pokreta Okupiraj

SAD -- Tri osobe su nađene mrtve u mestima gde se okupljaju demonstranti pokreta Okupiraj Vol strit, u državama Vermont i Kalifornija i u gradu Nju Orleans.

Beta
Beta

U Berlingtonu u državi Vermont jedan muškarac je nađen mrtav s prostelnom ranom u glavi, navodi lokalni list, koji dodaje da bi moglo da se radi o samoubistvu. U Ouklendu u Kaliforniji jedan muškarac poginuo je od metka, posle uličnog obračuna. "Los Anđeles tajms" piše da je gradonačelnica Ouklenda tražila da se demonstranti evakuišu s trga na kojem je logor.

Na vebsajtu demonstranata Okupiraj Ouklend, potvrđuje se da je čovek ubijen iz vatrenog oružja.

Preliminarna istraga navodi na zaključak da je čovek, poznat samo kao Aleks, stradao jer se našao u sred oružanog obračuna, blizu trga ili na samom trgu kod Gradske skupštine Ouklanda, objašnjava čelnik Policije Ouklanda Hauard Džordan. (v.„Okupiraj“: Ubistvo u Ouklandu).

Pored toga jedan čovek je pronađen mrtav u logoru grupe "Okupirajmo Nju Orleans", u jugoistočnoj državi Luizijani, navodi se na vebsajtu
demonstranata. Čovek star 53 godine, koji nije imao nikakve povrede, bio je mrtav dva dana kada je pronađen.

Pokret "Okupirajmo Vol strit", koji je počeo na Menhetnu inspirisao je slične demonstracije širom SAD, a i sveta. Uglavnom se odnose kritički prema interesima korporacija koje su, kako smatraju krive za ekonomske nedaće i neravnomernu distribuciju privrednog bogatstva.

Scena verovatnog samoubistva u Burlingtonu, VermontYouTube/YouCruising (http://www.youtube.com/watch?v=1dZJCw)

PAŽNJA: Snimak je prilagođen za gledanje (žrtva je prekrivena crnim poljem)