Ponedeljak, 31.10.2011.

11:51

Dačić: Sa SAD i protiv vehabizma

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će srpska policija sarađivati i u borbi protiv radikalnog islamskog vehabizma na području Balkana.

Izvor: Tanjug

Default images

On je rekao da policajci iz Srbije imaju dobre odnose sa američkim kolegama.

"Država Srbija i policija imaju dobre odnose sa američkim vlastima, sa bezbednosnim strukturama - Federalnim istražnim biroom i Agencijom za borbu protiv naroktika, kao i sa obaveštajnim strukturama", rekao je Dačić tokom posete srpskom konzulatu u Čikagu.

On je istakao da će se srpska policija i američke kolege "u narednom periodu pozabaviti pitanjem borbe protiv radikalnog islama i na području Balkana".

Dačić je ponovio da je pripadnik vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, koji je nedavno pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, poznat srpskoj policiji, koja ga je i hapsila u prethodnom periodu, saošteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić, koji boravi u višednevnoj poseti SAD, razgovarao je s predstavnicima srpske dijapsore i Srpske pravoslavne crkve, kao i s gradonačelnikom Klivenda i guvernerom Ohaja.

On je u ime MUP-a, sa predstavnikom Asocijacija šefova policije Ohaja Rasel L. Martinom potpisao sporazum o saradnji kojim je predviđena zajednička borba protiv kriminala i razmena iskustava u obuci i školovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: